Fântâna arteziană intră iar în reparații capitale!

Opera lui Constantin Lucaci s-a făcut remarcată la nivel național prin frumusețea sa, astfel că autoritățile locale se îngrijesc de obiectiv, astfel încât reșițenii să îl poată admira cât mai mult.

De această dată, Fântâna cinetică din Centrul civic al municipiului Reşiţa nu este funcţională din cauza unor probleme care au apărut la acţionarea electrică a motorului şi la instalaţia de iluminat arhitectural. ,,În acest sens, Primăria Municipiului Reşiţa a demarat procedura de achiziţie a componentelor necesare pentru remedierea defecţiunilor, conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de municipalitate. Fântâna a mai avut probleme și în vara anului trecut, atunci când, în urma licitației făcute, muncitorii de la UCMR au câștigat lucrarea și au efectuat reparațiile necesare.

Monumentul din centrul oraşului a fost construit în 1985 de către renumitul sculptor Constantin Lucaci, recent trecut în neființă. Artistul, originar din Bocșa, și-a făcut cunoscut numele prin operele sale din piatră şi oţel. Nu cu mulţi ani în urmă, fântâna monumentală a fost considerată una dintre cele mai mari şi frumoase sculpturi în oţel.