FOTO: S-a gătit la scară largă. 1000 de oameni s-au adunat în Clisura Dunării pentru a degusta sutele de litri de ciorbă de pește!

Un număr de 27 de ceaune pline de ciorbă de pește au clocotit la foc de lemne în acest sfârșit de săptămână, la concursul celor mai pricepuți bucătari amatori. Ediția de anul acesta a Ceaunului de Aur a fost o reușită la care publicul s-a lins, la propriu, pe degete.

Clisura Dunării a aburit weekendul acesta de arome de ciorbă de pește. Ceaunul de Aur a adunat 27 de echipe care s-au chinuit să gătească ce mai delicioasă ciorbă de pește pentru a se clasa pe podium. Publicul a fost și el peste așteptări, iar organizatorii s-au declarat plăcut impresionați de notorietatea din ce în ce mai mare a evenimentului.

Peste o mie de bucătari, degustători sau pur și simplu gurmanzi curioși și-au pregătit lingurile pentru a gusta din bucatele la alegere.

„Eu nu pot să spun decât că a fost peste așteptările noastre. S-au gătit 27 de ceaune, a fost o reușită. S-au adunat o mie de oameni, opt echipe de dans, nouă de minifotbal, a fost un succes. A fost un pas important și pentru promovarea zonei. De asemenea, este doar începutul a ceva mai mare, sper eu, iar la anul vom avea curajul să încercăm și mai mult. Am avut un juriu de specialitate, Uica Mihai a fost invitatul special”, a explicat Adrian Moiseș, președintele organizației Uniunea Sârbilor din Caraș-Severin.

Și participanții au avut parte de o zi de excepție. Bucatele au fost pregătite de zor cu multă trudă și condimentate în primul rând cu distracție și multă voie bună. Astfel, chiar și cei care nu s-au clasat pe podium s-au mândrit cu ceaunele pline de delicatese din pește cu influențe din toate colțurile lumii.

Echipa de la Rocker’s Inn a „bucătărit” și ea o ciorbă care a făcut deliciul gurmanzilor. Chiar dacă nu s-au axat pe rețetele străbune ale bunicilor din Clisură, specificul rusesc a făcut „ciorba rock” mai mult decât delicioasă.

„Nu ne-am clasat pe podium. Deși am avut cea mai bună ciorbă, nu a fost tocmai tradițională. Oamenii au fost mai conservatori, au gătit după rețetele vechi ale zonei, noi am venit cu o rețetă mai nouă a lui Scărlătescu, după o rețetă cu specific rusesc. Oricum, Ceaunul de Aur este pe drumul cel bun și sper eu că va deveni un eveniment turistic foarte căutat la noi în județ”, a explicat Radu Anderca, bucătarul Rocker’s Inn la Ceaunul de Aur.

Foto: Radu Anderca, Rocker’s Challenge