Gărâna Folk face concurență deschisă celui mai mare festival de la malul mării. Vezi câte ediții sărbătoresc chitarele anul acesta!

Cu toate că este cu un an în urma marelui festival Folk You care se consumă vară de vară la malul Mării Negre, evenimentul chitarelor de la poalele Semenicului îi face pe artiști să fugă de pe plajele încinse la răcoarea aerului de munte.

Aproape în fiecare an cele două festivaluri reprezentative pentru genul folk fie s-au suprapus, fie s-au ținut de mână la datele din calendar. Evenimentul de la malul mării sărbătorește anul acesta cea de-a 10-a ediție, însă notorietatea festivalului de la Gărâna îi dă repede peste nas. Artiștii gonesc imediat de pe scena udată de valuri pentru a gusta măcar puțin din liniștea serilor răcoroase și mirosul de brad de la poalele muntelui.

Nu degeaba, cu fiecare an ce trece, lista artiștilor care se anunță pe scena de la Gărâna este din ce în ce mai bogată. Cap de afiș pentru acest an este Pasărea Colibri, care este la prima apariție pe scena de sub munte. Cu toate că artiștii care alcătuiesc trupa emblematică au mai urcat pe scena chitarelor din Caraș-Severin, concertele au fost ținute separat, și nu sub numele Pasărea Colibri, devenit deja legendă printre pasionații de folk.

Ediția de anul acesta, a 9-a la număr, în care luna august este încununată de acorduri de chitară, îi așteaptă pe fani și cu momente mai puțin melodice, dar la fel de pline de frumos. Astfel, prima zi de festival va fi deschisă de o prezentare de modă în care materialele și aerul de munte se vor contopi perfect. Creațiile etalate pe scena pe care vor concerta mai târziu greii muzicii folk îi aparțin Lucianei Matei Plavoșin.

De asemenea, pe lângă lista anunțată deja de organizatori, un alt artist a decis pe ultima sută de metri să fugă de la mare pentru a-și zdrăngăni chitara în ecouri montane. Maria Gheorghiu își va lansa ultimul album pe scena de la Gărâna.

„La fel ca și în anii precedenți, sperăm ca iubitorii muzicii folk să aibă parte de un concert inedit. Noi le recomandăm atât spectacolele din prima seară, cât și pe cele din seara în care cap de afiș este Pasărea Colibri”, a explicat managerul evenimentelor, Mihaela Țugmeanu, din partea Lupo Touring.

Costul total al acestui festival este de 15.000 de euro, iar finanțarea vine exclusiv din partea Lupo Touring, cei care organizează an de an festivalul.

Iubitorii acordurilor de chitară trebuie să se pregătească pentru acest weekend cu multă voie bună, dar și cu 40 de lei pentru a intra în ranch-ul din Poiana Lupului. Costul unui abonament pentru ambele seri este de 60 de lei.