Victor și Roland s-au omorât cu mâna lor! Niciun alt vinovat pentru etnobotanicele letale din Reșița!

Analizele de laborator n-au putut trimite pe nimeni în spatele gratiilor după ce doi tineri, de 21 respectiv 25 de ani, au decedat la scurt timp după ce consumaseră un amestec de etnobotanice!

Cei doi tineri, Victor și Roland, au murit la mijlocul lui octombrie 2014. Un al treilea a ajuns în spital în stare critică, dar a fost salvat cu efortul medicilor. Alți câțiva tineri au fost aduși atunci la Urgențe cu simptome asemănătoare. N-a durat mult și mascații au descins în Dealul Crucii la mai mulți suspecți. În tot acest timp, polițiștii, procurorii și medicii legiști au încercat să elucideze împrejurările în care s-a produs tragedia. Mai exact, să găsească o legătură între substanțele consumate de tinerii care astăzi nu mai sunt și traficanții ridicați de mascați și trimiși ulterior în pușcărie. Condamnați pentru trafic de droguri, nu însă și pentru viețile lui Victor și Roland. Comisarul-șef Dinu Nicorici, reprezentantul Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin ne-a explicat de ce, până la urmă, cei doi s-au omorât, practic, cu mâna lor.

În dosarul de omor care a fost constituit atunci, expertiza medicală nu a putut stabili cu certitudine legătura de cauzalitate între consumul de etnobotanice și decesul persoanelor respective, aceasta și ceoarece cei doi tineri aveau și alte probleme medicale. Cei doi tineri se aprovizionau cu droguri de la o grupare numită Barock, care a fost destructurată în 2015, în primăvară, și distribuitorii din acea grupare au ajuns cu toții după gratii. Nu au putut fi introduși în acest dosar cei doi tineri decedați, deoarece expertiza medicală nu a stabilit legătura de cauzalitate”, a explicat Nicorici.

Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, vorbea la vremea respectivă despre autopsii albe: „La autopsie nu s-a găsit nimic care să incrimineze decesul. S-au recoltat probe pentru examenele toxicologice. În total, au fost trei băieți cu suspiciune de intoxicație de etnobotanice”. Ei bine, nici măcar probele toxicologice nu i-au lămurit pe specialiști, astfel că nimeni nu poate fi făcut răspunzător pentru faptul că Victor și Roland și-au pierdut viața atât de devreme.

 

CITEȘTE ȘI: 

Drogurile letale au instaurat legea tăcerii! Se tem pentru viețile lor!

ALERTĂ. Etnobotanice letale în Reșița! Doi morți în trei zile!

Tâlhărie cu săbii şi câini agresivi pentru etnobotanice de proastă calitate!

ŞOCANT. Rețetă criminală: otravă de şobolani şi etnobotanice!