Sute de hectare de teren din Herculane vândute fictiv!

O femeie în vârstă de 66 de ani a fost reținută de polițiștii bucureșteni, după ce ar fi înșelat 10 persoane cu suma de 300.000 de euro, sub pretextul că le va vinde 600 de hectare de teren în Băile Herculane.

Poliția Capitalei a organizat o percheziție domiciliară și a pus în aplicare două mandate de aducere într-un dosar de înșelăciune instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București.

„La data de 17 decembrie 2017 au fost înregistrate sesizările mai multor persoane vătămate cu privire la faptul că, în perioada 2013-2017, au remis unei femei, în vârstă de 66 de ani, diferite sume de bani, în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro, aceasta promițându-le că urmează să vândă mai multe terenuri pe care le deține în judeţul Caraș-Severin, iar ulterior le va restitui banii împrumutați. Din investigaţiile desfăşurate a rezultat că 10 persoane au fost înşelate de bănuită, care le-a solicitat și a și obținut de la victime, sume de bani, sub pretextul răscumpărării a 600 de hectare de pin negru din localitatea Herculane, jud. Caraș-Severin, pe care ar fi urmat să le vândă unor investitori străini, iar la finalizarea tranzacțiilor persoanele vătămate ar fi urmat să primească dublul sumei”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

În urma percheziției au fost ridicate mai multe documente şi suma de 4.000 de lei. Femeia a fost reținută de polițiști urmând a fi prezentată în fața magistraților pentru a i se stabili o măsură preventivă.

Sursă foto: flickr.com/Diana Șerban