Verdict cu ghinion pentru Mocioalcă: legea dezincriminării conflictului de interese a căzut!

Votată de Parlament, legea dezincriminării conflictului de interese pentru parlamentarii care şi-au angajat rudele înainte de 2013 a fost declarată neconstituţională.

În urmă cu un an, Agenția Națională pentru Integritate l-a prins pe Ion Mocioalcă în ofsaid. „În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 892 lei”, a comunicat ANI.

Deputatul cărăşean a atacat la Tribunalul Caraş-Severin decizia de conflict de interese pe care a primit-o de la ANI, însă instanţa s-a declarat necompetentă şi a trimis dosarul la Curtea de Apel Timişoara. După decizia Curţii Constituţionale care a hotărât că parlamentarii nu aveau dreptul să își angajeze rudele nici înainte de 2013, judecătorii instanţei de apel pot finaliza liniştiţi acest dosar, deputatul fiind pasibil de o pedeapsă de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat fiica la propriul cabinet parlamentar.

Mai mult, circulă zvonul că aceeaşi fiică a deputatului Mocioalcă ar fi primit şi o decontare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru o operaţie făcută în străinătate, după ce au existat numeroase rumori care acuzau favoritismul CJAS căci, se pare, decontul fiicei demnitarului a fost singurul decont acceptat în acel an. Purtătorii de cuvânt ai celor două case, din Timiş şi din Caraş-Severin, au refuzat să confirme sau să infirme informaţia, motivând datele cu caracter personal şi secretul pacientului.

CITEȘTE ȘI:

Gata cu fentele! Mocioalcă va trebui să vină cu probe în fața judecătorilor!

Nepotism în cabinetul deputatului Mocioalcă. Baronul PSD și-a uns fata consilier contrar legii și poate fi eliminat de pe scena politică!