Gata cu fentele! Mocioalcă va trebui să vină cu probe în fața judecătorilor!

Încă liderul PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, nu mai poate abuza de drept şi trebuie să şi probeze că decizia ANI prin care este acuzat că şi-a angajat fiica la cabinetul parlamentar este nelegală.

După ce a tras de timp, depunând contestaţia la Tribunalul Caraş-Severin şi apoi cerând mai multe amânări pentru a-şi angaja apărători sau pentru a i se comunica înscrisuri, luna aceasta Ion Mocioalcă trebuie să vină cu dovezi în faţa judecătorilor Curţii de Apel Timişoara dacă vrea ca aceştia să-i anuleze sancţiunea, asta după ce de aproape un an de zile procesul bate pasul pe loc, mergând din amânare în amânare!

Societatea de avocatură a lui Tudor Chiuariu, Chiuariu şi Asociaţii SCA, îl apără pe Ion Mocioalcă la Curtea de Apel Timişoara în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Asta, după ce Ion Mocioalcă a tras cât a putut de acest proces, tocmai pentru a reuşi să nu primească soluția, eventuala condamnare, până în luna iunie şi a-şi putea astfel depune candidatura la Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Deputatul a avut chiar o strategie în acest sens, depunând cererea de chemare în judecată a ANI la Tribunalul Caraş-Severin, deşi ştia clar că pe aceste speţe Curtea de Apel Timişoara este competentă teritorial şi material. Mai mult decât atât, la Tribunalul Caraş-Severin a avut parte de două termene de judecată până să fie trimis dosarul la Curtea de Apel, deşi nici nu trebuia să se ajungă la vreun termen, ci să se deschidă excepţia încă din faza de cameră preliminară, imediat după depunerea cererii. Dar Mocioalcă a mai câştigat, astfel, două luni, timp preţios.

La Curtea de Apel procesul a debutat tot cu o amânare, pentru ca deputatul să-şi angajeze apărător, deşi acesta trebuia să şi-l angajeze, dacă voia, încă din ianuarie 2016, când a debutat procesul cu ANI. A urmat o a două amânare, chiar în luna aprilie, pentru a se cere diverse înscrisuri la ANI, următorul termen dat pentru judecată fiind peste două luni, pe 16 iunie. Şi atunci s-a amânat din nou, pe exact aceleaşi motive de comunicare de poziţie şi comunicare de documente, pentru data de 22 septembrie, ultimele amânări nemaiprimind nici măcar termene lunare, ci din două în două luni. Dacă pentru ultima amânare termenul s-ar putea oarecum justifica de vacanţa judecătorească, argument oricum frivol căci astfel de procese se judecă în Contencios în procedură de urgenţă, la penultima amânare chiar este greu de înţeles de ce s-a acordat un nou termen peste două luni. Asta dacă încă mai credem că Justiţia e dreaptă şi nu presupunem că Ion Mocioalcă este favorizat de către sistemul judiciar…

CITEȘTE ȘI:

ANI le-ar putea încheia cariera politică. Zeci de procese pe rol din cauza averii nejustificate!  

Nepotism în cabinetul deputatului Mocioalcă. Baronul PSD și-a uns fata consilier contrar legii și poate fi eliminat de pe scena politică!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/