[FOTO/VIDEO] HC Adrian Petrea a câștigat primele puncte, după un meci pe muchie de cuțit

Așa cum avertiza și antrenorul Adrian Petrea, niciun meci nu este dinainte câștigat. S-a adeverit și în această seară, când HC Adrian Petrea Reșița s-a impus după o luptă grea în fața nou-promovatei CSU Suceava, cu scorul de 26-24 (15-13), în etapa a doua a Ligii Zimbrilor. 

În prim-plan cu interul Ilie Vaidasigan, din nou jucătorul pe care echipa se poate baza la aruncările „de afară”, și cu același sclipitor coordonator de joc Mihai Rohozneanu, formația reșițeană a câștigat cu multă sudoare primele puncte din actualul sezon.

A fost un meci pe muchie de cuțit, în care HC Adrian Petrea a alergat mult pentru victorie. Chiar dacă au avut în câteva rânduri, și în prima, și în cea de-a doua repriză, avantaj de patru goluri, amfitrionii au tremurat serios pe final de meci, când sucevenii s-au apropiat la un singur gol pe tabela de marcaj. Interul Dușan Trifkovic a ratat atunci două aruncări consecutive de la 7 metri, luându-l de fiecare dată la țintă pe portarul George Șelaru. A reușit să înscrie cu 36 de secunde înainte de final, dar chiar în acel moment Adrian Petrea a solicitat time out și golul nu a fost validat. Însă mingea a revenit reșițenilor, care nu aveau dreptul la mai mult de două pase. Mingea a ajuns la Rohozneanu, care a închis tabela la 26-24 pentru Reșița. El înscrisese anterior cu o aruncare năpraznică, sub transversală, golul prin care HC Adrian Petrea se mai desprinsese o dată la două goluri, 25-23, în minutul 55.


Publicul, chiar dacă nu atât de numeros pe cât s-ar fi așteptat organizatorii, a fost alături de echipă și și-a susținut favoriții până în final, savurând prima victorie din noul sezon, care se anunță de pe acum unul foarte greu.

HC Adrian Petrea: Drăghici, Tevzadze – Vaidasigan 6, Rohozneanu 5, Popovici 3, Dospinescu 3, Trifkovic 2, Ignat 2, Turcu 1, Huta 1, Pîrvan 1, Starchenko 1, Giotoiu 1, Pîrîianu, Bahan, Heimbach.

Urmăriți mai jos conferința de presă susținută de antrenorii Adrian Chiruț (Suceava) și Adrian Petrea (Reșița).

Foto: Miruna Mihancea / Dani Stanciu