Vameșii corupți de la Naidăș sunt la un pas de condamnare pentru grup infracțional organizat!

La 4 ani de la descinderile spectaculoase ale DNA de la frontiera țării, dosarul vameșilor corupți a ajuns în atenția judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care vor da soluția definitivă în acest caz.

Mobilizarea zecilor de persoane inculpate în acest caz a fost maximă în aceste zile, când în masă au apelat la mașini sau mijloacele de transport în comun să plece în capitală să își afle pedepsele. Cu toții s-au deplasat la București. O parte au deja bagajele făcute, pregătiți să execute ani grei în spatele gratiilor, iar alții speră ca decizia magistraților să îi scape de închisoare.

Instanța anterioară i-a pedepsit, dar poate nu suficient de aspru. Cert este că oamenii legii au îmbrăcat haine de infractori ani la rând și au cerut cu tupeu și nesimțire maximă sume consistente de la cei care tranzitau vama și băgau țigări în țară. Practic, lucrau mână în mână cu contrabandiștii de țigări care alimentau vestul țării cu tutun sârbesc și au produs pagube enorme bugetului de stat.

Amplul dosar urmează să condamne nu mai puțin de 47 de persoane, care ar fi trebuit să protejeze frontiere țării. Acuzele care li se aduc sunt de constituire de grup infracțional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup și luare de mită.

VEZI AICI ce pedepse au primit la instanța inferioară!

Deși elicopterele și mașinile poliției au făcut spectacol la intrarea în țară și au încercat prin ampla acțiune să dea o lecție celor care nu respectă legea, din 2011 și alți vameși au avut aceeași soartă pentru că au crezut că pot sfida legea fără să fie trași la răspundere.

Comments

  1. Doru says:

    ,,Amplul dosar vizează urmează să condamne,, cum vine asta mai ziaristilor?

  2. Ppa says:

    Eu cred ca in acest timp vamesii au decartat ca sa ramana liberi. Sa vedem ce va crede Instanta. Oricum am lua-o sa te grabesti cu elicopterul si apoi sa lasi sa treaca 1.500 de zile mi se pare nesimtire.

  3. gogu says:

    Astea-s articolele blondei. Mama, cand te pui la somn, ia spune daca ai vreo remuscare asa, cate compromisuri ai facut pe la judet si de cate ori? Articolele tale sufera de ceva simplu, lipsa de jurnalism. La parul tau, ai putea sa fii smechera intr-o institutie de stat si tu iti pierzi vremea facand “investigatii jurnalistice” din comunicate de presa. Daca nu-ti spune nimeni ca ceea ce faci e aiurea-n tramvai si daca tu ai impresia ca esti vreo jurnalista, daca tu crezi ca esti competenta, daca Doamne fereste (!!) crezi ca ai talent (fiindca te-a aburit vreunu la o cafea sau te-a laudat bunica), vezi ca te inseli !