Pedepse aspre pentru polițiștii și vameșii corupți de la Naidăș

Descinderile din 2011, pe care le-a inițiat Direcția Națională Anticorupție, nu au rămas fără ecou, deși, punctual, unii oameni ai legii își mai uită rolul pe care îl au. Judecătorii Curții de Apel Timișoara s-au pronunțat astăzi în cel mai stufos dosar, care vizează Vama Naidăș.

Polițiștii de frontieră, vameșii și contrabandiștii, care în grup organizat luau mită și încurajau trecerea clandestină a țigărilor la granița dintre România și Serbia, și-au aflat pedepsele. Judecătorii s-au pronunțat astăzi în dosarul lotului Naidăș. Cei mai mulți dintre inculpați au fost condamnați la închisoare, astfel că inculpații trebuie să stea după gratii, potrivit deciziei judecătorilor.

publicitate online in ziar Express de Banat

Printre cei aspru pedepsiți se numără și Valentin Bărăgan, fostul șef al PTF Naidăș, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată și aderare la un grup infracţional organizat. Potrivit deciziei instanței, acesta va sta după gratii patru  ani și, în plus, i s-au confiscat 340 de euro și alți 140 de lei.

Tot închisoare cu executare va face și vameșa Mihăilă Camelia, trimisă în judecată pentru aceleași motive. Acesteia i s-a confiscat și suma de 1.435 euro. Reamintim că rolul ei în grup era împărțirea mitei. Totul, însă, era făcut pe ascuns, fără ca soțul său să știe acest lucru, întrucât la vremea respectivă acesta ocupa funcția de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița.

Pantea Sorin Marian, potrivit deciziei Curții de Apel Timișoara, va sta și el după gratii pentru aceeași perioadă de timp.  În plus, instanța a dispus confiscarea mai multor sume de bani.

Ceilalți inculpați au fost și ei condamnați la închisoare sau închisoare cu suspendare și toate cele 48 de persoane din lotul Naidăș au fost obligate la plata cheltuielilor judiciare, care se ridică la suma de 8.000 de lei de persoană.

Sentinţa nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

gif card de energie dacus 1000x100

Citește și:

 Corupţii de la Naidăş nu ştiu să mintă

 Arestări în Vama Naidăş

DNA-ul a lăsat vama fără personal