Frontieriştii cărăşeni sunt în vizorul şefilor!

explo 1000x200

Şpaga şi corupţia din Caraş-Severin par a fi fenomene greu de oprit de oamenii legii. Aceştia acţionează greu, în special când e vorba despre contrabandă, şi asta pentru că sunt implicaţi colegi de-ai lor.

UPDATE ora 13.15

Articolul publicat în Express de Banat privind ancheta desfăşurată după descinderile de la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş a stârnit controverse. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră şi-au luat inima în dinţi şi au răspuns, într-un final, solicitării trimise de reporterii cotidianului, comunicându-ne concluziile controlului din Vama Naidăş.

,,Mai mulţi poliţişti de frontieră din cadrul PTF Naidăş au fost înlocuiţi de la controlul documentelor de călătorie. Măsurile au fost luate în conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv a reglementărilor interne în vigoare”, a precizat Ion Mirescu, şeful IJPF Timiş.

Rămâi cu Express de Banat să vezi ce păţesc şefii din Vama Naidăş!

UPDATE ORA 07:11

Ancheta făcută după descinderile din urmă cu trei săptămâni de la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăş, în urma cărora au fost arestaţi doi poliţişti de frontieră şi un vameş, continuă de ceva timp şi pe plan intern, dar deocamdată nu se cunoaşte niciun rezultat. Ba mai mult, există indicii temeinice şi chiar probe, că reprezentanţii Poliţiei de Frontieră încurajează corupţia la graniţa cu Serbia, atâta vreme cât nu iau niciun fel de măsuri împotriva celor care nu-şi îndeplinesc sarcinile în timpul serviciului.

Reporterii Express de Banat au încercat să afle eventualele măsuri care s-au luat în urma controlului desfăşurat în acest caz, însă şefii Poliţiei de Frontieră nu au vrut să comenteze cazul. Cel puţin până acum. Probabil că nu e deloc uşor să-ţi găseşti cuvintele câtă vreme descinderile procurorilor anticorupţie din februarie 2011 şi trimiterea în judecată a aproape 50 de lucrători vamali şi poliţişti de frontieră nu au descurajat corupţia la frontiera cu Serbia.

Reamintim că un cetăţean sârb a fost prins în timp ce introducea în ţară 160 de baxuri de ţigări. Bărbatul era monitorizat de mai multă vreme, la fel şi poliţistul de frontieră care i-a facilitat intrarea în ţară. Acesta a fost prins în flagrant luând şpagă, la audieri ajungând mult mai multe persoane. Patru oameni se află la această oră în arest preventiv, dar lucrurile par să fie mai grave de atât. Poate că şi din acest motiv conducerea Poliţiei de Frontieră nu a reuşit deocamdată să dea un răspuns despre ceea ce se întâmplă la Naidăş.

CITESTE SI:

banner 970 x 250