Un polițist de frontieră a dat mită să își facă nevasta asistentă. Personaj surpriză în ecuație!

Deși uneori slaba pregătire a cadrelor medicale pune în pericol viața pacienților, examenele pentru ocuparea posturilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Reșița încă se derulează sub semnul ilegalității.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin cu sprijinul DGA Caraş-Severin a dispus reţinerea a trei inculpați. Unul dintre aceștia este chiar polițist de frontieră la Berzasca, dar asta nu l-a oprit să încerce în mod fraudulos să își facă soția asistentă la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. În urma denunțului, făcut tocmai de cel care a fost vizat să primească banii, cei doi sunt acuzați de dare de mită și cumpărare de influență.

În aceeași situație este și personajul surpriză al întreg episodului, Horia Vădrariu, fost consilier al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Acesta e proaspăt ieșit din spatele gratiilor, după ce a fost condamnat în urmă cu mai mulți ani că a folosit file CEC fără acoperire la BRD. În urmă cu puțin timp a ieșit din închisoare, dar degeaba. Tot s-a ținut de ghidușii!

Cei trei sunt reținuți pentru 24 de ore, dar sunt șanse mari să fie aduși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Care este firul evenimentelor?

S-a reţinut că, în după amiaza zilei de 23 august, polițistul de frontieră şi soţia sa s-au întâlnit cu directorul de îngrijiri din cadrul spitalului, Marian Sorca, și i-au oferit acestuia în mod direct suma de 2.000 euro pentru ca, în calitate de preşedinte al comisiei de examinare la concursul de ocupare a posturilor de asistent medical, să înlesnească obţinerea unei note de promovare pentru femeia care își dorea să salveze vieți fără să aibă pregătirea necesară.

Horia Vădrariu l-a contactat pe Marian Sorca pe data de 23 august, oferindu-i acestuia o sumă de bani, respectiv suma de 400, fără a indica moneda (din cercetări rezultând că este vorba de euro) în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale de serviciu ca preşedinte al comisiei de examinare, concurs care s-a desfăşurat în cursul aceleiaşi zile.

„În cauză se fac audieri complexe în acest moment, existând posibilitatea ca procurorul de caz să se adreseze Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă, pe baza probelor existente până în acest moment. În cauză a existat un denunţ în data de 23 august. Menţionăm ca acţiunea a beneficiat de sprijinul specializat al S.R.I.”, potrivit unor surse oficiale.

UPDATE – Vădrariu n-a fost consilierul lui Sorin Frunzăverde!

Reprezentanții Biroului de Presă al Consiliului Județean Caraș-Severin au ținut să clarifice situația legată de Horia Vădrariu. Mai exact, acesta n-a fost niciodată angajat al instituției și nu a avut calitatea de consilier al președintelui Sorin Frunzăverde. Vădrariu a avut doar raporturi juridice cu forul județean, rezultate dintr-un contract civil de prestări servicii, scadent în august 2012.

Comments

 1. george says:

  Ce se bagă în seamă acest ins cu ştiruţe din banat care a lins frunza şi acum turuie de duduie împotriva lui pe tvr3. Postarea adresei de mai sus este un caz de încălcare flagrantă a deontologiet profesionale şi este contrară oricăror reguli.

 2. Lolren says:

  Cum pot exlica unui englez asta: for a wage of 250 pounds a month, a guy bribes 1500 pounds … This is my country….:) si nu se schimba nimic, trebe sa plecam noi???

 3. andy says:

  Marian sorca s-a speriat de un flagrant. Daca nu ar fi fost contextul actual ar fi luat banii imediat. Mariane tot o sa fii prins odata.

 4. Frant Cristian Florin says:

  Ai cumva o minimala dovada ca am lins vre/o data la Frunzaverde?
  Nu cer decat una minimala
  In rest, turui unde cred si, spre deosebire de altii platiti, si ceea ce cred

  SPOR prietene lingau, ma rog prietena!