VIDEO. Primul sat lacustru din România este aproape gata. Berzasca devine destinație exotică!

Proiectul de ridicare a celor 16 case deasupra Dunării este unic în țară și va fi gata până la finele lui 2015. După ce ani buni acesta a stagnat, în cele din urmă s-a găsit un investitor privat care să îl finalizeze.

Autorităţile locale se gândesc deja la beneficiile economice pe care le va aduce noua ministaţiune pe apă. Primarul spune că investiţia înseamnă automat noi locuri de muncă pentru oamenii din sat.

complex lacustru

 „Acest concept fiind unic în România și chiar în Europa nu poate să fie decât motorul dezvoltării turismului. Într-o primă fază, prin proiect, vor fi angajate 9 persoane. Ulterior, pentru restaurant alte 9, iar de o tranșă similară de angajări va beneficia și un alt rând de bungalow-uri ce vor fi construite în plus față de ceea ce s-a prevăzut inițial”, susține primarul Nicolae Furdui.

Investitorul speră să transforme, cu bani europeni, micuţa localitate de la Dunăre în prima staţiune exotică din România. Întregul proiect a costat 600.000 de euro, dintre care 200 de mii de euro sunt bani europeni. O astfel de casă costă 18 mii de euro, în vreme ce una identică, dar pe uscat, ar costa 15 mii.

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100

YouTube video

Deși proiectul a fost câștigat cu mulți ani în urmă, acționariatul firmei care a accesat banii s-a schimbat, iar noul administrator este decis să finalizeze investiția încă din acest an, astfel încât din 2016 complexul să fie funcțional.

O noapte pe Dunăre, într-o astfel de căsuţă, va costa aproximativ 250 de lei.

Comments

  1. Ionica says:

    Am tot vazut filmuletul asta cu proiectul… Cand mergeti si voi la fata locului sa faceti o poza/un filmulet cu stadiul actual daca tot scrieti articol pe tema asta?

  2. Petru Cristescu says:

    Am trecut in acest week-end pe acolo. Se lucreaza la proiect dar e departe de a fi terminat. Am pus o fotografie aici:

    http://petrucristescu.domasnea.com/albastru/