„Un nou început” și la Poliția Locală Timișoara, dar nu chiar acum. Concursul pentru noua conducere a instituției, încă nestabilit

un nou incept

Poliția Locală din Timișoara este condusă sub formă de interimat de ani de zile. Din noiembrie anul trecut, funcția este exercitată în acest mod de Dumitru Domășnean-Urechiatu. Asta după ce primarul Dominic Fritz i-a întrerupt interimatul de 6 ani al lui Dorel Cojan la șefia instituției, iar anul acesta, în iunie, nu i-a mai prelungit nici mandatul de director adjunct, întrucât va intra în pensie la termen.

Anul trecut, în noiembrie, când Fritz i-a întrerupt interimatul la conducerea Poliției Locale Timișoara lui Dorel Cojan, primarul declara că acesta ar fi semnalul că în oraș „lucrurile încep să se schimbe”. Și, promitea Fritz, „vom putea avea o perioadă scurtă de tranziție și apoi un nou început. Vom face cât de repede posibil un concurs deschis.”

CITEȘTE ȘI: Fritz întrerupe interimatul de 6 ani al lui Dorel Cojan la conducerea Poliției locale: „Este un semnal că în Timișoara lucrurile încep să se schimbe”

leader board 728 x 90 px

Până la această dată, postul de director al Poliției Locale Timișoara nu a fost scos la concurs. S-ar putea întâmpla în toamnă, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

„Mi-aș fi dorit ca acest post să fie scos la concurs încă din 19 ianuarie, odată cu numirea mea în funcția de viceprimar. S-a tot prelungit această deținere de funcție. Am vorbit și cu domnul primar, mi-a promis că îl va scoate la concurs. Nu știu de ce s-a decis așa, domnul primar a spus să mai așteptăm puțin, eu l-aș scoate practic la concurs. Să fie un concurs deschis, nu cu regii făcute sau chestiuni de genul ăsta și nici nu cred că va fi așa. Este ilogic pentru că un director interimar nu o să își satisfacă niciodată poziția de lider, pentru că e într-o permanentă incertitudine, eu nu sunt adeptul interimatului în nicio funcție. Poliția Locală a fost condusă 8 ani sub interimat de domnul Cojan. Și nu înțeleg fosta administrație de ce a ținut 8 ani această instituție sub interimat. Eu sper că nu se merge în continuare cu acest lucru, pentru că nu este ok. Nu vreau să intrăm în alte contradicții de viziune, dar sunt convins că în toamnă va fi concurs. Vă asigur că nu depinde de mine, că dacă era, îl scoteam demult la concurs.”, a declarat Cosmin Tabără.

Viceprimarul a mai explicat că, în ciuda interimatului prelungit de la vârful instituției, polițiștii locali și-au făcut datoria.

„În momentul în care există o organizare certă, luptele interne încetează și se știe că un mandat e controlat de o structură și toți ceilalți se aliniază. Când nu există un lider cert, e clar că fiecare încearcă să își facă propriile jocuri, fiecare încearcă să spere la anumite poziții. Poliția Locală a avut câteva acțiuni bune și grele pe toată perioada pandemiei, în problema migranților. Chiar acum am discutat că nu mai există oameni pentru a intra în paza de obiective și avem problema aceasta a migranților, care iar s-au înmulțit, și nu avem oameni pentru că și ei sunt plecați unii în concediu, iar numărul lor este limitat. Avem și organigrama care trebuie votată, e gata de foarte mult timp și îmi doresc să fie votată.”, a mai spus Tabără.

CITEȘTE ȘI: Primarul Dominic Fritz îl trimite pe Dorel Cojan în pensie. Nu îi mai prelungește mandatul la Poliția locală