Primarul Dominic Fritz îl trimite pe Dorel Cojan în pensie. Nu îi mai prelungește mandatul la Poliția locală

Edilul local al Timișoarei nu i-a mai prelungit cu încă un an mandatul de director adjunct al Poliției locale lui Dorel Cojan, cel care a condus instituția în calitate de director executiv interimar din 2014 până în noiembrie anul trecut. 

În iulie 2020, fostul primar Nicolae Robu îi prelungea cu încă un an mandatul de director executiv interimar la Poliția locală Timișoara lui Dorel Cojan (director adjunct al instituției, cu atribuții de director executiv), aflat în pensie.

După preluarea mandatului de primar, Dominic Fritz l-a numit director executiv pe Dumitru Domășnean-Urechiatu, în noiembrie 2020.

Acum, Dorel Cojan a trimis o nouă cerere de prelungire a mandatului cu încă un an. Solicitarea i-a fost însă respinsă de primar.

Potrivit legii, în baza unei cereri formulată „cu două luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu”. 

Astfel, așa cum arată OUG 57/2019, mandatul lui Dorel Cojan ar mai fi putut fi prelungit, dacă primarul Dominic Fritz îi accepta cererea, anual, până în 2023.

Cojan a condus Poliția locală din ianuarie 2014 până în 2020, sub formă de interimat. Mandatul său a fost prelungit anual fără ca el să participe la vreun concurs pentru confirmarea poziției pe care o ocupa.

CITEȘTE ȘI: Fritz întrerupe interimatul de 6 ani al lui Dorel Cojan la conducerea Poliției locale: „Este un semnal că în Timișoara lucrurile încep să se schimbe”