Fritz întrerupe interimatul de 6 ani al lui Dorel Cojan la conducerea Poliției locale: „Este un semnal că în Timișoara lucrurile încep să se schimbe”

Dorel Cojan conducea cu interimat Poliția Locală Timișoara încă din 2014, iar cel mai recent, Nicolae Robu i-a prelungit mandatul la sfârșitul lunii iunie. 

Întrebat, în iunie, de ce nu organizează concurs pentru funcția de director executiv la această instituție, Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, a declarat: „Nu vreau!”

Dorel Cojan a fost numit director executiv interimar la Poliția Locală Timișoara în ianuarie 2014, iar de atunci mandatul său a fost prelungit anual fără ca acesta să participe la vreun concurs pentru confirmarea poziției pe care o ocupă. Cea mai recentă prelungire de mandat a fost făcută prin Dispoziția Primarului Municipiului Timișoara nr.745/25.06.2020 „prin care se dispune delegarea parțială a atribuțiilor funcției publice de conducere vacante de Director executiv la Direcția Poliției Locale Timișoara domnului Dorel Cojan, în perioada 01.07.2020-31.12.2020.”

leader board 728 x 90 px

Noul director al instituției este Dumitru Domășnean-Urechiatu.  

„Am delegat atribuțiile directorului, exercitate momentan de directorul adjunct Dorel Cojan, până la sfârșitul anului, directorului adjunct Dumitru Domășnean. Cred că și ăsta este un semnal că în Timișoara lucrurile încep să se schimbe. Și cred că vom putea avea o perioadă scurtă de tranziție și apoi un nou început. Și la Poliția locală vom face cât de repede posibil un concurs deschis așa cum este și prevăzut de lege”, a declarat Dominic Fritz.

Domășnean a fost, între 2006-2016, șef la Biroul Rutier al Poliției Timișoara și ocupă postul de director adjunct la Poliția Locală, în urma susținerii unui concurs, din mai 2017.

Pe de altă parte, începând de marți, 3 noiembrie, fostul șofer al primarului Nicolae Robu și-a preluat atribuțiile în cadrul Poliției locale, el fiind șef al serviciului Dispecerat și control acces.

Vasile Paraschiv a fost moștenit de Robu de pe vremea administrației Ciuhandu, el fiind și șoferul fostului edil local țărănist.

Foto principală: debanat.ro