Ștrandul de la Gura Jgheabului este de astăzi al oamenilor din Oțelu Roșu!

Ștrandul din Gura Jgheabului a fost adjudecat la licitație de către Primăria Oțelu Roșu, după mai multe obstacole administrative avute de-a lungul timpului.

De astăzi, administrația orașului se poate bucura de o nouă realizare: aducerea în patrimoniul comunității a singurului ștrand cu bazin olimpic, fiind semnat deja procesul verbal de achiziție. Primăria a fost singurul ofertant al activelor din patrimoniul S.C Senior Albu Company S.R.L. din Caransebeș, scoase la licitație de de către banca CEC Bank.

„Pentru mine este o mare satisfacție această achiziție, deoarece este prima dată după 1990 când acest ștrand intră în posesia comunității din Oțelu Roșu. Știu că aceasta era una din dorințele comunității noastre și un lucru care ne lipsea. Aveam nevoie de un loc pentru agrement, pe timp de vară, unde oamenii să poată merge să se răcorească. Facem tot posibilul ca pana la sfârșitul lunii iulie ștrandul să fie funcțional și dat în folosință. Vom demara toate procedurile necesare și le vom urgenta ca și în această vară să ne bucurăm de el măcar două luni. Investițiile din acest an nu vor fi majore, dar de anul viitor vom cuprinde în buget sume pentru îmbunătățirea condițiilor și vom înainta procedurile pentru depunerea unui proiect pe fonduri europene. Eu cred că va completa foarte bine zona Gura Jgheabului, o zonă excelentă pentru recreere și petrecerea timpului liber.”, ne-a declarat primarul din Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

Această achiziție a costat Primăria Oțelu Roșu, din bugetul local, în jur de 150.000 de euro. Au mai existat și în trecut numeroase tentative ale administrației de a achiziționa acest ștrand, însă fără succes!