Iluminat stradal cu leduri în comuna Ramna. Investiția depășește 55.000 de euro!

ramna

Cu bani de la Uniunea Europeană, Primăria Ramna a reușit să modernizeze sistemul de iluminat public comunal. Peste 460 de stâlpi de pe raza comunei au fost echipați cu surse de iluminat economice, care vor reduce mult din consumul actual de energie electrică.

Rețeaua de iluminat stradal din comuna Ramna a fost modernizată grație unui proiect european în valoare de 60.000 de euro, accesat de primărie prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Potrivit declarațiilor primarului Magdalena Ciurea, până la această dată s-a reușit echiparea cu becuri tip LED a tuturor stâlpilor din localitățile Ramna și Valeapai.

celtic transilvania 1000x100px

Mai avem puțin la acest proiect. Becurile sunt puse, doar că în Ramna avem un punct de aprindere inteligent, care nu ne-a sosit încă, și urmează să-l primim. Am echipat toți stâlpii din Ramna și din Valeapai, precum și două zone din satul Bărbosu – Valea, așa cum este cunoscută de localnici, și dealul către satul Duleu. Pentru că banii alocați prin proiect ne-au ajuns doar pentru 463 de stâlpi, noi având în total 540, vom completa la Bărbosu cu ce am înlocuit de pe drumul mare din Ramna. Chiar dacă Bărbosu nu e populat, mai fiind acolo doar puține familii, le facem și lor puțin confort. Lămpile sunt cu LED și consumă mai puțin, așa că ne așteptăm și la o economie la factura de energie electrică!”, a explicat Magdalena Ciurea.