Țepe la telefon! Apelurile pierdute de pe numere internaționale sunt cea mai utilizată metodă de escroci

mad executive manager has quarrel with employee over cell phone, dissatisfied with bad report and failure. irritated furious male angry with software bugs in application, can`t continue work

ANCOM lansează un semnal de alarmă către utilizatorii de telefonie mobilă din România! Cine este sunat cu numere din Africa sau America Latină trebuie știe că este supus riscului de înșelăciune.

Dacă primiți un apel scurt de pe un număr din altă țară, de obicei una exotică, sunteți în pericol de a fi furați! Mare parte din aceste apeluri sunt efectuate de softuri care sună automat și aleatoriu. Intenția nu este ca apelatul să răspundă, ci să sune înapoi. Victimele care fac asta sună cu suprataxă și cu cât rămân mai mult pe fir cu atât i se încarcă mai mult factura. Numerele de pe care se sună sunt din Botswana, Guineea, Guyana, Nepal, Sri Lanka și altă țări din lumea a treia.

Ce facem ca să nu fim păcăliți? Răspunsul este simplu: nu sunăm înapoi și nu comunicăm date cu caracter personal dacă ne sunt solicitate. De asemenea, trebuie să informăm furnizorul de telefonie și să ne adresăm Poliției, instituție abilitată să investigheze cazurile de înșelăciune și fraude informatice.