UEFA Champions League, din nou pe teren din 7 august!

Meciurile UEFA se reiau la începutul lunii august! Patru partide care au rămas de disputat din optimi se joacă în 7 și 8 august: Barcelona vs. Napoli, Bayern vs. Chelsea, Juventus vs. Lyon și Manchester City vs. Real Madrid.

Barcelona vs. Napoli. După 1-1 în Italia, catalanii pornesc clar cu prima șansă  în meciul retur. Messi & Co. nu au uitat modul în care au părăsit competiția în 2019 și 2018, așa că vor fi 100% concentrați pentru a accede în sferturi. Cota oferită de casele de pariuri pentru calificarea Barcelonei este de 1.23, în timp ce fanii italienilor pot miza pe calificarea favoriților la o cotă de 4.00. Pentru oferta  completă de pariuri pe Liga Campionilor 2019/2020 vizitează acest site de pariuri sportive online.

Bayern vs. Chelsea. Campioni pentru a 8-a oară consecutiv în Bundesliga, Lewandowski & co. sunt 99% calificați în sferturile UCL după ce s-au impus cu 3-0 în prima manșă chiar pe terenul lui Chelsea. De altfel, Bayern și Manchester City sunt principalele două favorite la trofeu în acest sezon. Ultimul trofeu UCL câștigat de Bayern a fost cel din 2013, în timp ce pentru Manchester City cucerirea Ligii Campionilor rămâne provocarea supremă.

leader board 728 x 90 px

Juventus vs. Lyon. Lyon s-a impus la limită pe Parc Olympique Lyonnais, 1-0, astfel că ambele protagoniste au șanse aproximativ egale la calificare. La casele de pariuri, cele două formații au aceeași cotă pentru a accede în sferturi, 1.88. Totuși, pe lângă avantajul propriului teren, Juventus mai are și avantajul că este o echipă cu meciuri „în picioare”. Dacă Serie A este în plină desfășurare, Ligue 1 este întrerupt de aproape 4 luni și nici nu se reia curând.

Manchester City vs. Real Madrid. Cel mai interesant duel din optimi este clar cel dintre Manchester City, echipă pentru care Liga Campionilor rămâne o misiune neîndeplinită până în prezent, și Real Madrid, specialista competiției, cu un număr record de trofee, 13. Elevii lui Pep Guardiola au reușit să se impună cu 2-1 în meciul tur de la Madrid, așa că sunt mari favoriți la calificare. Totuși, Realul pare în revenire de formă, așa că returul se anunță unul de foc.

Din cauza contextului actual, locațiile în care se vor desfășura partidele din optimi nu sunt stabilite deocamdată.

Ce echipe sunt deja calificate în sferturile UEFA Champions League?

Atletico Madrid, PSG, Atalanta și Leipzig sunt deja în sferturile competiției. Atletico a trecut în optimi de actuala deținătoare a trofeului, Liverpool, PSG a eliminat-o pe Borussia Dortmund, Leipzig a ieșit învingătoare din dubla cu Tottenham, iar Atalanta s-a calificat în dauna celor din Valencia.

Începând cu sferturile de finală, se joacă doar partide eliminatorii

Partidele din sferturi, semifinale, precum și finala competiției se vor juca în capitala Portugaliei, în cadrul unui mini-turneu cu meciuri disputate într-o singură manșă.

Cele două stadioane pe care se vor desfășura cele 7 partide sunt Estádio do Sport Lisboa e Benfica (stadionul lui Benfica va găzdui și finala) și CP’s Estádio José Alvalade (stadionul lui Sporting).

„Sunt încântat că ne putem relua aproape toate competiţiile. Am încredere că nu va trebui să îndurăm lipsa fanilor pentru prea mult timp şi că li se va permite să revină pe stadioane mai în curând”, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, potrivit telekomsport.ro.

  • Partidele din sferturi se joacă în perioada 12-15 august
  • Semifinalele au loc pe 18 și 19 august
  • Finala competiției este programată pe 23 august