Meciuri de Liga Campionilor la Timișoara! A început licitația pentru noul stadion

Microbiștii timișoreni au motive de bucurie! După ani întregi în care au privit cu jind spre Cluj, Ploiești, Craiova sau București, s-a făcut în sfârșit primul pas concret pentru ca și Timișoara să aibă un stadion nou. Licitația pentru întocmirea documentației a fost deschisă. Cel mai important aspect este că noua arenă va fi una cu tribune acoperite, care va putea găzdui jocuri de Liga Campionilor!

Noul stadion va avea 30.000 de locuri, la fel ca actualul, pe a cărui locație urmează să fie ridicat. Diferența constă în faptul că tribunele vor fi acoperite și vor fi aproape de teren, fără pista de atletism existentă în prezent la „Dan Păltinișanu”. Arena va fi una pentru fotbal și rugby, de categoria UEFA 4. Acest lucru înseamnă că pe noul stadion vor putea fi organizate meciuri de cupe europene, dar și de Campionat Mondial sau Campionat European de fotbal. În ceea ce privește sportul cu balonul oval, pe arenă se vor putea organiza meciuri de Superligă, Champions Cup, Campionat Mondial sau European.

Arena va fi ridicată de Compania Națională de Investiții, care a alocat 700.000 de lei în prima fază pentru elaborarea documentației necesare. Practic, acum s-a scos la licitație elaborarea studiului de prefezabilitate, de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum și pentru elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism. Amplasamentul a fost predat CNI în luna iulie. „Ne aflăm în fața unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp după ce am predat amplasamentul, CNI a și lansat licitația pentru studiile necesare. Investiția se mișcă în acest moment foarte rapid. Firma care va câștiga licitația va avea termen 4-5 luni să predea documentația. Suntem la dispoziția Companiei pentru orice situație ce ar putea să apară, astfel încât să nu existe sincope în derularea investiției”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

celtic transilvania 1000x100px

Demolarea actualului stadion o va face Consiliul Județean, din fonduri proprii. Instituția se angajează să facă și utilitățile necesare în zonă, unde o problemă o constituie rețeaua de electricitate, care nu suportă o solicitare la parametri foarte mari. Ofertele de participare depuse la licitația publică vor fi deschise la data de 4 octombrie. În mai puțin de cinci luni, așadar, până primăvara viitoare, câștigătorul licitației va trebui să pună toate documentele la dispoziția CNI. Ulterior, se va face licitația pentru proiectarea și execuția noului stadion.

Sursa foto: Eye in the Sky

banner maxagro