UCM Reşița, implicată în afaceri murdare cu firme „fantomă”!

explo 1000x200

De uzina reşiţeană, unul din primii doi angajatori ai judeţului, s-a ales praful, iar motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie încep să fie scoase la lumină de procurorii care investighează ingineriile foştilor manageri.

 

Afacerea necurată pusă la punct de tripleta Said Baaklini – Adrian Chebuţiu – Adrian Preda şi care ar fi condus la păgubirea statului român cu 60 de milioane de euro este cel mai bun exemplu că UCMR a fost implicată cu bună ştiinţă în tot felul de şmenuri. Chebuţiu nu a avut nicio limită după cum rezultă din probele adunate împotriva sa de procurorii DNA. Preda e la fel de vinovat, el executând totul ca o marionetă. În afacerea motoarelor vândute de uzină la un preţ exagerat de supraevaluat, Adrian Chebuţiu a ajuns să semneze în numele UCMR contracte cu firme „fantomă”, înfiinţate doar în scop infracţional.

Societăţi fictive

Una dintre acestea este SC Beta Trading & Investment SRL, administrată de  Jean Yacoub şi cesionată integral în ziua înfiinţării către libanezul Jacques Harabettian. „Această societate este o societate fantomă.  Sediul social este un apartament de dimensiuni reduse, unde, cu ocazia percheziţiei desfăşurate, s-au găsit doar câteva documente şi ştampile. Nu exista la sediu niciun fel de indicii că acolo şi-ar desfăşura activitatea vreo societate comercială. Atât Yacoub, cât şi Harabettian au fost citaţi cu mandat de aducere la toate adresele cunoscute din România şi nu au fost găsiţi. Sediul societăţii era clar părăsit. În privinţa actualului administrator, Harabettian, din adresa Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră rezultă că acesta a intrat pentru prima oară în România la 02.06.2010 şi a părăsit definitiv România la 21.09.2010”, au arătat procurorii DNA. Mai mult, potrivit ITM Bucureşti, firma respectivă nu are niciun angajat. Concluzia au tras-o tot organele de cercetare penală: „Societatea este pur fictivă, are sediul într-un apartament unde nu se găseşte contabilitatea, precum şi alte acte specifice activităţii comerciale, nu are niciun fel de angajaţi, iar cei doi asociaţi unici – administratori succesivi sunt ambii fugiţi din ţară”.

CITEŞTE ŞI: UCMR, devalizată prin metoda compensării!

EXCLUSIV: Chebuţiu şi Preda, vinovaţi de căpuşarea UCMR!  

Vândut de UCMR, cumpărat de familia Chebuţiu     

Contracte cu firme fără angajaţi!

Tot Chebuţiu a încheiat contracte între UCMR şi S.C. Mike Trading & Investment SRL, firmă condusă tot de un libanez, Mohammad Rajef Sharif. După acelaşi scenariu, sediul social constă într-un apartament de mici dimensiuni unde, cu ocazia percheziţiei efectuate, nu s-a găsit absolut niciun obiect sau document specific desfăşurării activităţii comerciale a unei societăţi. Proprietarul apartamentului a declarat că în locuinţa respectivă nu s-au desfăşurat niciodată activităţi specifice sediului unei societăţi comerciale. Apartamentul i-a servit, exclusiv, ca locuinţă cetăţeanului libanez. Bineînţeles, firma nu are niciun angajat, iar  Mohammad a părăsit România la data de 15.11.2010, cu direcţia Istanbul, nemaivenind în România după această dată.

DNA a arătat că nu e loc de niciun dubiu. Firmele respective au fost înfiinţate şi au fost folosite exclusiv în scopuri evazioniste. „Administratorii societăţilor respective au părăsit România de îndată ce şi-au realizat misiunea în cadrul prezentei scheme frauduloase, iar prestaţiile la care s-au obligat cele două societăţi prin contractele cu SC UCM Reşiţa SA  au fost în întregime fictive”, s-a reţinut împotriva lui Chebuţiu şi Preda. Ei bine, cu aceste două societăţi uzina reşiţeană a încheiat contracte cu o valoare ameţitoare, de sute de milioane de euro!

CITEŞTE ŞI: Planul genial, dar penal al lui Adrian Chebuțiu pentru 5 milioane de euro!

M.T.I.C., schema frauduloasă prin care Chebuțiu a prostit pe toată lumea! Mai puțin DNA-ul!

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu alte dezvăluiri incredibile despre ruinarea UCMR!

Comments

 1. gheorghe says:

  Sa fie spanzurati in centrul civic si sa le confiste toata averea, ca sa poată familiale lor sa rămână pe drumuri si sa doarma in canale asta merita acesti păduchi ai societati, dar și cei care iau ajutat pe cei trei.

 2. dorin says:

  Ne tot luati cu cat a pierdut statul..cum ramane cu miile de oameni care si-au pierdut locul de munca? Pe ei cine-i despagubeste? Ei nu conteaza? Sa se organizeze si sa-i dea in judecata, sa-si ceara inapoi salariile pierdute ca paduchii au de unde da!

 3. xxx alegatorul- neinitiatul says:

  Vedeti banii….cu cat merge justitia,romaneasca,va mai trebuie 10 vieti,ca si ei au fost …numiti, ca si directorii! Nu dai, nu ai , deci daca dai ,incerci sa-i recuperezi,…Nu se vre nimic! ei au tot!

 4. no name says:

  Mai verificati si cumetriile din ucmr