Abuzuri asupra femeilor care lucrează în UE: „Ești româncă și ești sclava mea!”

explo 1000x200

Între 15.000 și 20.000 de cărășence lucrează în afara granițelor țării, în statele Uniunii Europene, pentru că în țară nu pot găsi un loc decent de lucru, la care să fie bine plătite.

Astfel se explică faptul că acestea nu stau prea mult pe gânduri și în loc să se angajeze pentru 200 de euro pe lună pleacă în Austria, Germania sau Italia, unde îngrijesc bătrânii altora și înghit umilințele străinilor, în multe dintre cazuri doar pentru că statul român este incapabil să le ofere un loc de muncă decent. Statistici oficiale nu sunt întocmite, dar liderii sindicali din Caraș-Severin estimează că numărul lor bate în 20.000. Sindicate care să le reprezinte nu sunt, astfel că sindicaliștii sunt convinși că abuzurile prin care doamnele cărășenilor trec rămân ascunse.

Mărturii șocante!

În statele UE, acestea sunt plătite cu 40 de euro/oră și cu 50-60 de euro/oră în cazul în care au calificarea de asistente medicale, pentru că în astfel de situații femeile sunt trimise la bătrâni cărora le și administrează medicamentația. În contul acestor sume, pentru că nimeni nu le reprezintă, femeile sunt călcate în picioare. Abuzurile prin care trec sunt povestite în mediul online, unde au apărut deja site-uri în care se povestesc necazurile prin care trec femeile. Cele mai multe sunt din Reșița, Caransebeș și Timișoara.

www.romaniagermania.ro relatează că în Austria româncele sunt prinse între ciocan și nicovală, adică între intermediari și situațiile groaznice prin care trec în familiile unde sunt repartizate: închise în casă, flămânde, umilite. „Țigancă!” sau „Ești româncă și ești sclava mea!” sunt doar două exemple de jigniri pe care le suportă bietele femei. Mărturisirile cutremurătoare despre sclavia anului 2014, într-o Europă așa-zis civilizată, continuă deci cu un nou episod. Îngrijitoarele românce vorbesc nu doar despre jigniri și condiții de viață absurde, fără mâncare destulă sau odihnă, dar se ajunge chiar și la abuz sexual: „Nevasta moșului mă punea să-i spăl/ating bărbatului ei încontinuu penisul în erecție!”.

Nu doar odihna și alimentația normală pot fi un lux pentru unele îngrijitoare române, ci chiar și aerul proaspăt. Regulile casei sunt adeseori foarte departe de ceea ce înseamnă libertatea unei persoane. Prețul plătit pentru cei aproximativ 1.000 de euro pe lună: umilințe fără șir, jigniri, uneori o viață ca la închisoare, fără ieșiri în aer liber. „E foarte greu, poate că munca o accepți, dar faptul că te desconsideră – asta este cel mai greu de acceptat!” Acestea sunt doar câteva dintre abuzurile relatate de femei pe www.romaniagermania.ro.

„Nu consider nimic exagerat din ceea ce e prezentat pe acel site, chiar l-am citit și eu și cred că este în funcție de norocul fiecăreia familia la care ajunge. În multe cazuri însă, nimeresc la bătrâni care nu știu ce vor, aspect care le îmbolnăvește psihic și vin acasă distruse, a spus liderul sindical Nicolae Drăgan, președintele CNSLR Frăția, pentru Express de Banat.

FOTO: timpolis.ro

Comments

 1. alexandru nemoianu says:

  Sa caute de bine sa lucreze in tara.In loc sa abandoneze satele ar trebui sa grijeasca pamantul si sa isi asume si lipsurile dar si bucuriile conditiei de OM LIBER.

 2. vis says:

  Draga mea Oana ,
  Tu esti nurnalisra?
  40 se euro pe ora?
  Nici in parlamentul european nu se plateste suma asra