Tratamente politice pentru Spitalul de Urgenţă din Caransebeş!

Şeful pesediştilor din Consiliul Local Caransebeș consideră că Primăria este lipsită de interes când vine vorba despre Spitalul Municipal de Urgență din localitate. Dar primarul liberal Felix Borcean îl contrazice.

În opinia liderului grupului de consilieri locali PSD, Florin Bogdea, municipalitatea ar fi trebuit să profite de pe urma fondurilor primite de la Guvern pentru lucrările de reabilitare și modernizare în 2016, și nu să se preleveze de faptul că nu este timp pentru a încheia lucrările conform graficului stabilit de Guvern și să restituie banii.

„Este vorba de câteva milioane de euro, care, din păcate, nu au putut fi cheltuite de spital. În vara lui 2016 s-au primit banii și trebuiau cheltuiți până la sfârșitul anului, și cum nu s-au putut organiza cum trebuie, au restituit banii. Am văzut că și acum, în urmă cu o lună, senatorul Vela a adus un amendament la buget pentru a primi Caransebeșul bani pentru investiții la spital, dar știm cu toții cum se fac aceste amendamente și ce șanse au, astfel că eu consider că Marcel Vela a dorit doar să ridice acest aspect pentru a câștiga o bilă albă la imagine”, a menționat Florin Bogdea, care a mai adăugat că l-ar întreba pe senatorul Vela de ce nu a reușit să modernizeze spitalul în cei 12 ani de mandat ca primar al Caransebeșului, mai ales că el a dispus de un buget mult mai mare decât are acum Felix Borcean.

CITEŞTE ŞI:

Spitalul din Caransebeş are 8 milioane de euro… promişi de la Ministerul Sănătăţii!

Spitalul din Caransebeș se însănătoșește! Tratamentul începe în noiembrie!

„Acele vorbe ale lui Marcel Vela au fost mai mult populiste decât reale, real este că acum Consiliul Județean acordă niște bani, destul de mulți, spitalului din Caransebeș pentru plata unei părți din arierate. Acesta este un lucru îmbucurător și văd că nu sună atâta în trâmbițe că acordă acești bani. Spitalul, într-adevăr, are nevoie de fonduri, dar trebuie profitat atunci când este cazul”, a mai adăugat Florin Bogdea.

publicitate ziar expresb 1000x100

Felix Borcean ripostează

Interpelarea senatorului Marcel Vela pe Legea bugetului în Parlament, aducând un amendament care ar fi ajutat Spitalul din Caransebeș pe drumul modernizării, are o conotație politică, dar rolul său a fost cât se poate de firesc. Declarația aparține primarului Felix Borcean, omul pe care Marcel Vela l-a propulsat în fruntea municipiului Caransebeș.

„Pentru Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș s-au acordat fonduri guvernamentale. Am observat că Florin Bogdea, consilier PSD, a menționat acest lucru, dar pe finalul anului 2016, astfel că nu au fost făcute toate procedurile pentru ca ei să fie cheltuiți în timpul scurt stipulat în proiect. Nu s-au pierdut acei bani, cum a menționat consilierul Bogdea, finanțarea a fost reluată și nu a fost vorba de milioane de euro, cum a zis domnul consilier, ci de 1,8 milioane de lei, bani care fac parte dintr-un proiect mai mare, care se etapizează începând cu etajele superioare. Acest proiect nu este pierdut, așa cum a zis Bodea. Trebuie să precizez acest lucru. S-a făcut procedura de licitație, a fost contestat constructorul desemnat la licitație de către cel care era pe locul 6 în licitație și își urmează cursul firesc. Noi sperăm că aceste poticneli birocratice să se sfârșească”, a mai spus primarul Felix Borcean.

Acesta a menționat și de contribuția Consiliului Județean Caraș-Severin, care reprezintă 10% din totalul arieratelor, datoriile care depășesc 90 de zile ale spitalului către utilizatori și furnizorii de medicamente. „Sunt 380.000 de lei și, într-adevăr, este cea mai mare sumă care a primit-o un UAT din județ, dar pentru spitalul din Caransebeș este doar o picătură într-un ocean de apă, pentru că datoriile spitalului din Caransebeș se cifrează la circa 8,7 milioane de lei”, a concluzionat Felix Borcean, primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș.

CITEŞTE ŞI: Reabilitarea spitalului din Caransebeș, în linie dreaptă! Aproape 2 milioane de lei intră în conturile unității medicale!