Spitalul din Caransebeş are 8 milioane de euro… promişi de la Ministerul Sănătăţii!

Inițiativa conducerii Spitalului Municipal de Urgență și a conducerii administrative a urbei a dat roade. Unitatea medicală din Caransebeș va primi fonduri istorice de la Guvern pentru lucrări de reparații și reabilitări.

Potrivit primarului Felix Borcean, care a participat în urmă cu câteva zile la București, împreună cu viceprimarul Marius Isac, Ministerul Sănătății va aloca o primă tranșă de bani în sumă de 1,8 milioane de lei pentru reabilitarea ultimelor două etaje ale unității medicale. Aici se efectuează operațiile medicale, recuperarea pacienților pe ATI şi, totodată, se află sala de nașteri.

Suma este alocată pentru a se încheia lucrările până la sfârșitul anului la cele două etaje ale spitalului, iar primirea următoarelor tranșe este condiționată de cât de eficient, ca timp și calitate, vor fi folosiți banii publici. Dacă totul va fi realizat conform proiectului și graficului de lucrări, la începutul anului viitor se vor primi următoarele tranșe de bani din cele patru preconizate, precizează primarul Felix Borcean.

spital

banner maxagro

”Vom primi fonduri și pentru celelalte secții în patru tranșe, în total vorbim de 8 milioane de euro. Este o sumă deosebit de importantă și sperăm că o să ne putem încadra în toate graficele de lucrări, pentru că doar în acest mod vor veni banii. Terminăm un proiect, urmează altul și altul, secție cu secție, pas cu pas”, spune Felix Borcean.

Primarul a anunțat, în ședința de Consiliu Local, această veste primită de la Ministerul Sănătății, o sumă colosală pentru spitalul din Caransebeș, după ce au fost semnalate o serie de nereguli în spital, chiar de către un cadru medical, care are mai mult de 30 de ani de activitate în unitatea medicală. Dr. Eugen Munteanu a ridicat o serie de probleme pertinente, printre care contractul cu laboratorul de analize medicale, lipsa de personal auxiliar, prea mulți angajați TESA, mai ales la serviciul Contabilitate, sau lipsa instrumentalului medical pe anumite secții. Toate acestea vor face subiectul unui alt articol de presă în Express de Banat.

tmc 640