[UPDATE] NEWS ALERT. Trei persoane electrocutate, una în stare foarte gravă!

Trei angajați ai firmei care lucrează la noua rețea de înaltă tensiune Pancevo-Reșița au fost victimele unui accident de muncă petrecut în urmă cu aproximativ o oră.

Pe dealul de la km 7, între Reșița și Caransebeș, șoferul unei macarale a intenționat să ridice brațul acesteia chiar în timp ce se afla sub firele de tensiune. Brațul macaralei s-a apropiat nepermis de mult de fire, moment în care s-a produs un arc electric. Doi muncitori care se aflau în spatele utilajului și șoferul au fost proiectați la câțiva metri cu grave arsuri, în special la nivelul mâinilor și picioarelor. S-a efectuat apel de urgență la 112. Cei doi aflați în spatele utilajului au dat semne de viață și au fost transportați la spital, viața lor nefiind pusă în pericol, iar în ceea ce-l privește pe șofer, pronosticul medicilor de pe ambulanță era foarte rezervat, acesta fiind transportat de urgență la spital mai mult mort decât viu. Șoferul este din județul Bacău, iar ceilalți doi răniți din orașele Galați și Ploiești.

leader board 728 x 90 px

UPDATE ora 9.15

Medicii de la Spitalul Județean din Reșița, unde au fost transportate victimele, au anunțat că șoferul macaralei, în vârstă de 56 de ani, a murit, iar alte două victime, una de 23 și cealaltă de 60 de ani, au ajuns la spital cu arsuri multiple la mâini și picioare, starea lor fiind una gravă, arsurile fiind, după prima evaluare, de gradul trei. La spitalul din Reșița a ajuns și un macaragiu, acesta fiind în șoc emoțional după petrecerea accidentului. La fața locului s-au deplasat inspectori ai Inspecției Teritoriale de Muncă, pentru a stabili cauzele accidentului de muncă, iar anchetatori din cadrul poliției fac la această oră investigații cu privire la cele petrecute la km 7.

UPDATE, ora 16.55

Un inspector de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat la locul tragediei, demarând cercetările  în scopul de a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea acestuia, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare.

Rămâi cu expressdebanat pentru a afla noi amănunte!