Au plecat la Rio! Atleții reșițeni încep marșul olimpic!

Marius Cocioran, Narcis Mihăilă și Ana Rodean au plecat în această dimineață spre Rio de Janeiro, pentru participarea la Jocurile Olimpice. Reprezentanții Reșiței la competiția supremă în probele de marș sunt deciși să scrie istorie în Brazilia, pe 19 august, ziua cea mare.

Marius Cocioran participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după Londra 2012, iar Narcis Mihăilă se pregătește pentru cea mai importantă competiție din viața sa. Ambii sportivi sunt legitimați la CSM-CSU Reșița. Cea de-a treia reprezentantă a Reșiței este Ana Veronica Rodean, o sportivă originară din Alba Iulia, care îi datorează în mare măsură directorului CSU Reșița, Octavian Măzăran, prezența la Rio.

După o ultimă etapă a pregătirilor, desfășurată la Snagov, cei trei mărșăluitori au plecat în această dimineață cu speranțe spre Rio de Janeiro. Pe 19 august, Marius Cocioran și Narcis Mihăilă se vor alinia la startul probei de 50 km marș, în timp ce Ana Veronica Rodean va concura în proba feminină de 20 km marș.

YouTube video

“Pregătirea în sine s-a cam terminat, acum să menținem ceea ce am pregătit până acum, niște antrenamente mai ușoare și sperăm ca la Rio, în ziua concursului, să fim în cea mai bună formă, să dăm tot ceea ce e mai bun din noi și să-i facem mândri pe toți cei care ne susțin, cei care sunt alături de noi. Personal, îmi doresc un nou record personal, care ar însemna un record al României, pe care tot eu îl dețin”, a spus campionul Marius Cocioran.

“Sunt foarte fericit că voi participa la cel mai important concurs din viața mea. Acest lucru mă face încrezător că la Rio de Janeiro voi reuși un timp foarte bun. Sper să reușesc un timp mult mai bun decât cel de la Roma, de la Campionatul Mondial pe echipe. Acum opt luni nu mai credeam că mă pot califica la Jocurile Olimpice, dar soarta m-a adus aici și într-o lună de zile voi avea competiția vieții mele. În Portugalia am avut multe de învățat, mai ales în prima săptămână, una foarte grea pentru mine. Unele antrenamente nu au ieșit exact așa cum mi-am dorit. Dar celelalte două săptămâni de pregătire au ieșit exact cum trebuia. Am parcurs mulți kilometri, am reușit să fac două personal best pe 30 km și 40 km, ceea ce mă face să sper la un timp foarte bun la Rio. Sunt pregătit fizic și psihic”, a spus la rândul său și Narcis Mihăilă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/