HC Adrian Petrea trage tare pentru Liga Zimbrilor! Din turneu în turneu, prin Europa!

Până la startul viitorului sezon, prim-divizionara masculină de handbal HC Adrian Petrea Reșița își testează potențialul în compania unor adversari din campionate străine. Elevii lui Adrian Petrea au disputat primele meciuri de verificare din această vară, la TMB Cup 2016, turneu desfășurat în localitatea germană Bad Tölz.

Elevii lui Adrian Petrea au înregistrat o victorie și o înfrângere, clasându-se pe locul secund în Grupa A, după care au disputat meciul pentru locurile 3-4 în clasamentul final, cu ocupanta poziției secunde din Grupa B. Handbaliștii reșițeni au învins formația italiană Meran Handball, cu scorul de 27-22, apoi au cedat în fața echipei germane TuS Fürstenfeldbruck Handball, cu 30-39. În meciul de clasament, HC Adrian Petrea a fost învinsă de austriecii de la Union JURI Leoben, cu 33-32.
“Mă bucur că am fost prezenți la acest turneu și am făcut față. Au fost primele noastre meciuri de la reluarea pregătirilor. Nu am avut foarte multe antrenamente în sală, ca să exersăm scheme, combinații, relații dintre jucători, dar sunt foarte mulțumit de cum s-au comportat elevii mei, în perspectiva viitorului sezon al Ligii Zimbrilor”, a spus antrenorul Adrian Petrea.
Echipa reșițeană a fost prezentată de organizatorii TMB Cup 2016 drept tripla câștigătoare a Cupei Challenge, fiind considerată favorita turneului din Germania. “Chiar dacă echipa se numește HC Adrian Petrea, suntem considerați continuatori ai tradiției handbalistice din Reșița. În plus, o parte dintre câștigătorii Cupei Challenge se află în lotul actualei echipe de handbal care joacă în Reșița. Băieții s-au mișcat foarte bine. Într-adevăr, nu am pus accent pe rezultate, ci pe relațiile de joc, ceea ce a fost un lucru bun, concretizat cu jocuri bune. În ultimul meci, cel contra echipei din Austria, am fost conduși cu cinci goluri, am revenit în joc, aveam chiar posibilitatea să câștigăm, dar din păcate pe o neatenție, pe o greșeală, am luat gol și am pierdut meciul la un gol diferență. Dar nu contează rezultatul, ci jocul echipei per ansamblu”, a precizat antrenorul Adrian Petrea.
Echipa reșițeană participă în perioada 4-6 august, la Cupa Odorheiului, unde se va confrunta cu alte trei formații din Liga Națională, gazdele de la HC Odorhei (4 august, ora 19), Dunărea Călărași (5 august, ora 17) și Steaua București (6 august, ora 10).
“Este un turneu cu patru echipe care au terminat în prima parte a clasamentului în sezonul trecut al Ligii Naționale sau Liga Zimbrilor cum se numește din acest an. La Cupa Odorheiului vreau să ne îmbunătățim relațiile de joc și să devenim o echipă cât mai puternică”, a mai spus Adrian Petrea.