Peste 3.000 de reșițeni mai au de primit ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană

1000x100 (4)

Aproape jumătate dintre reșițenii care au dreptul să beneficieze de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană sunt așteptați să își ridice luna aceasta produsele.

Primăria Municipiului Reșița continuă distribuirea produselor alimentare pentru cei care îndeplinesc criteriile prevăzute de Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015 – 2016. Până acum, puțin peste 50% dintre reșițeni și-au ridicat pachetele. La ora actuală, în depozitul CARAȘ S.A. situat pe Strada Timișoarei nr. 2 din Reșița mai există 4.049 de cutii cu alimente, iar mâine sunt așteptate să ajungă alte 2.183 de pachete.

În perioada 22 iunie – 27 iulie, 3.584 de reșițeni și-au ridicat ajutoarele alimentare, alte 3.116 fiind înscrise pe listele permanente.

leader board 728 x 90 px

Fiecare beneficiar primește câte două cutii cu alimente: făină albă de grâu, făină de mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, carne de porc în conservă, carne de vită în suc propriu în conservă și pate de ficat.

Cei care beneficiază de ajutorul alimentar trebuie să se prezinte la sediul pus la dispoziție de Primăria Municipiului Reșița cu actul de identitate (original și copie) și documentul care atestă încadrarea în grupul de beneficiari (original și copie). Programul este de luni până vineri, între orele 8.00 și 21.00.

Printre categoriile de persoane care au dreptul să primească alimentele se numără cei care beneficiază de venitul minim garantat, șomerii, pensionarii cu venituri de până la 450 lei/lună, persoanele cu handicap grav și accentuat. Fiecare beneficiar va primi aceste alimente o singură dată pe an și pentru o singură categorie.