Timișoara, a doua noapte în frig. Fritz și Nica s-au lăudat degeaba

calorifer

Timișorenii racordați la sistemul de termoficare al orașului au stat în frig pentru cea de-a doua noapte. Primarul Fritz, precum și șeful CJ Timiș s-au grăbit să se laude, ieri, că au rezolvat situația, dar încă nu a fost semnat un contract cu vreun furnizor de gaz.

Spitalele și locuințele celor peste 50.000 de abonați ai Colterm nu au avut căldură nici noaptea trecută. Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat, în această dimineață, că au eșuat negocierile cu furnizorul de gaz cu care ar fi trebuit să fie semnat miercuri un contract temporar.

Vă reamintim că miercuri, atât primarul Fritz, cât și Alin Nica, șeful CJ Timiș, s-au grăbit să se laude pe Facebook că au rezolvat problema furnizării căldurii și apei calde.

Aseară, la ora 18.00, am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului Energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public. Am luat imediat legătura cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seara de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a declarat Dominic Fritz, joi dimineața.

Primarul Timișoarei a făcut din nou apel la furnizorii de gaz să ajute orașul pentru a se putea reîncălzi caloriferele.

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”, a precizat Dominic Fritz.