Sprijin pentru România. Autoritățile din Serbia au oferit gratuit mii de flacoane de anticorpi monoclonali

serbia 2

Peste 6.000 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri au ajuns în România. Medicamentele au fost oferite gratuit de autoritățile din Republica Serbia.

Mai exact, este vorba despre 6.365, iar toate vor fi utilizate pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19, conform protocolului de tratament decis de comisia de specialitate a Ministerului Sănătății.

serbia 1

Deja a început distribuția medicamentelor în peste 100 de unități sanitare din țară, iar procesul va continua și în următoarele zile.

„Acum câteva luni România a sprijinit Serbia în efortul de vaccinare al populației. Acum, când în România ne confruntăm cu o situație grea, Serbia nu a uitat, venind la rândul ei în sprijinul nostru. Medicamente constând în anticorpi monoclonali și concentratoare de oxigen au ajuns la București din partea Serbiei, iar IGSU a început deja preluarea și distribuirea lor pe plan național în baza repartiției medicamentelor realizată de Ministerul Sănătății. Mulțumim Serbia”, a transmis Raed Arafat.

Anticorpii monoclonali se administrează în primele zile de boală, cu condiția ca pacientul să nu aibă nevoie de terapie cu oxigen. De asemenea, beneficiază de aceste medicamente doar pacienții aflați în categoriile de risc.

CITEȘTE ȘI: COVID-19: Terapia cu anticorpi monoclonali nu este pentru oricine!