Timișoara 2023, succes local, național și internațional

final timisoara 2023

Programul  Timișoara – Capitală Europeană a Culturii se apropie de final. Anul 2023 a reprezentat pentru Timișoara un an excepțional, spun autoritățile.

Primarul Dominic Fritz susține că evenimentele organizate la Timișoara au fost un succes local, național și internațional.

„Capitala Culturală a fost un succes atât din prisma locală, cât și pe plan național și internațional. Am avut 2 ambiții mari cu acest program: să redefinim cultura ca motor al dezvoltării, ca mecanism de coagulare a comunității și să repunem Timișoara și România pe harta Europei, nu doar în domeniul cultural. Este clar că avem o nouă dinamică de dezvoltare în oraș. Am pornit cu 349 de organizații care și-au (re)asumat să dea viață bidbook-ului câștigător și avem azi peste 800 de organizații implicate. O singură capitală a fost făcută de sute de organizații, firme, persoane, artiști, voluntari, cărora le mulțumim pentru energia lor” a transmis primarul Timișoarei.

Administrația locală a implementat un model de avangardă în domeniul finanțărilor culturale, replicat în plan național, confirmat la nivel internațional. Acesta include: burse de creație, rezidențe, granturi pentru mobilități și schimburi de experiență, precum și selectarea proiectelor de către jurii de profesioniști. Toate acestea înseamnă evenimente de calitate, inovative și conectate la scena internațională, care implicit atrag public și aduc schimbări în bine în comunitate. Primăria Timișoara a investit și va continua să investească în cultură.

„Lansăm, la începutul anului viitor, un concurs internațional de arhitectură pentru o nouă sală de concerte în Piața 700. Nu avem încă o sală de concerte adecvată. Filarmonica este de fapt un fost cinematograf, nu neapărat o sală potrivită pentru a găzdui concerte de înaltă anvergură. Din 2024, oferim 1 milion de euro pentru burse și rezidențe pentru a atrage la Timișoara creativi din toate domeniile. Prin asta punem bazele unei dezvoltări prospere a Timișoarei și în viitor. Și demonstrăm că România poate schimba prejudecata că e țara din care toată lumea pleacă”, mai spune Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Numărul voluntarilor immplicați în Capitala Culturală a depășit 3.000, care au muncit, cumulat, peste 30.000 de ore la organizarea evenimentelor. Mediul de afaceri a participat, de asemenea, la reușita programului, 50 de companii private contribuind cu peste 20 de milioane de lei.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/