Timișoara va avea un centru de intervenție în cazul accidentelor vasculare cerebrale

alexandru rafila la timisoar, ministrul sanatatii, la spitalul judetean
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Ministrul Sănătății a trecut în revistă, la Timișoara, investițiile care se află în derulare în sistemul medical. Alexandru Rafila a anunțat că în capitala Banatului se va înființa un centru de stroke.

„Aici, la Timișoara, în curând va funcționa un centru de stroke, adică un centru de intervenție în cadrul accidentelor vasculare cerebrale. După cum știți, noi am elaborat împreună cu Societatea Română de Cardiologie și cea de Neurologie strategia națională pentru bolile cardio și cele neuro-vasculare. Dacă pentru infarctul miocardic acut avem o experiență de mai mulți ani, care a salvat mii de vieți în România, același lucru se va întâmpla în ceea ce privește accidentul vascular cerebral, iar unul dintre centrele performante va fi aici in Timișoara.”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

În Timișoara sunt în derulare alte trei proiecte finanțate prin PNRR. Valoarea acestora depășește 80 de milioane de lei. Este vorba despre ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean, la partea care ține de controlul infecțiilor nosocomiale și la secția de neonatologie.

„Apropo de controlul infecțiilor nosocomiale, unul dintre cele mai moderne laboratoare de microbiologie, complet automatizat, va funcționa aici la Spitalul Județean, tocmai pentru a putea face diagnosticul infecțiilor și controlul emergenței bacteriilor multirezistente. Mai lucrăm și la achiziționarea, într-un timp foarte scurt, a unei caravane mobile pentru Timișoara, pentru screening-ul cancerului de col uterin și a cancerului de sân.”, a mai explicat ministrul Sănătății.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Alexandru Rafila a mai menționat și discuția pe care a avut-o cu președintele CJAS Timiș în încercarea de a găsi soluții pentru finanțarea spitalelor.

„Este clar că trebuie o regândire a finanțării spitalelor din România, a serviciilor medicale, care să reflecte realitatea. (…) Sunt sigur că vom depăși acest final de an fără probleme majore. Să găsim o soluție de finanțare a spitalelor, a serviciilor medicale proporțional cu costurile reale care există în acest moment. Ne propunem să dezvoltăm și această strategie de balansare a serviciilor medicale din zona spitalizării continue, către zona ambulatorie, care acum permite investigații, diagnostic și tratament de precizie și oamenii nu mai au nevoie să stea prin spitale, ci dimpotrivă, pot beneficia de aceste servicii medicale ambulatorii.”, a mai spus Rafila.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, la Timișoara: E necesară regionalizarea serviciilor medicale în zona de oncologie

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/