Ministrul Sănătății, la Timișoara: E necesară regionalizarea serviciilor medicale în zona de oncologie

ministrul sanatatii la timisoara, alexandru rafila in vizita la spitalul de boli infectioase victor babes
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vizitat joi dimineață Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara unde Ministerul Sănătății a finanțat achiziționarea unui echipament RMN 3 Tesla și a unui PET-CT.

„Aici va fi cea mai mare platformă imagistică din vestul țării. Două CT, un PET- CT și, în curând, prin investiția finanțată de Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai moderne RMN-uri din țară. Este important ca pacienții, atât din Timișoara, cât și din toată regiunea Banatului, să poată să beneficieze de astfel de servicii.”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Ministrul a apreciat că e important ca pacienții să poată beneficia de aceste servicii și în spitalele publice din țară.

promovare banner maxagro

„Într-un context mai larg, discutăm de diagnosticul și monitorizarea pacienților oncologici, în afară de cei care au alte terapii, de exemplu asociate bolilor infecțioase, cum sunt pacienții de aici, de la Spitalul Victor Babeș. Consistența unei astfel de platforme și accesul la servicii de sănătate sunt importante pentru ca pacienții să beneficieze în zona publică de astfel de servicii. Pentru că foarte multe servicii de imagistică sunt furnizate în zona privată și ne preocupă ca zona publică să poată să facă față nevoilor. Reziliența sistemului de sănătate este asigurată de zona publică. Acest lucru este firesc. M-aș bucura ca această platforma imagistică să reprezinte și un preambul și în ceea ce privește construirea unui institut regional de oncologie, aici în Timișoara. Este necesară aceasta regionalizare a serviciilor medicale în zona de oncologie, iar componenta imagistică la care m-am referit este esențială în dezvoltarea acestor tipuri de servicii.”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății se află joi, la Timișoara, într-o vizită de lucru care cuprinde și Spitalul Județean unde se construiește primul Centru de Mari Arși din România realizat de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/