Tariful pentru colectarea deşeurilor rămâne fix, la Răcăşdia, până în primăvara lui 2020

Locuitorii comunei conduse de Mirco Ilie Lechici nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la faptul că vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru serviciul de salubritate. Cel puțin până în luna mai a acestui an, atunci când contractul de colaborare dintre administrația publică locală și operatorul economic din Severin va trebui reînnoit.

În ciuda majorării salariului minim pe economie, operatorul de salubritate care-și desfășoară activitatea pe raza UAT-ului condus de edilul Lechici nu a pomenit încă de vreo majorare a prețului pentru colectarea gunoiului, tariful perceput persoanelor fizice/lună fiind cel de 7 lei.

„Nu am primit încă nimic din partea operatorului. Contractul este semnat pe 12 luni, acesta expirând în luna mai a acestui an. Eu am propus, anul trecut, însă oamenii nu au fost de acord, ca în contract și să fie trecută următoarea clauză: prețul perceput rămâne nemodificat până la intrarea noului operator. Cum însă lucrurile nu au ieșit așa cum mi-am propus, am mers pe ideea contractului de un an. Dacă rămânea acea clauză, acum eram feriți de majorări. Cu toate acestea, până în luna mai rămânem încă la tariful vechi, cel de 7 lei/lună perceput cetățenilor din comună”, a ținut să explice, pentru expressdebanat.ro, șeful administrației publice locale de pe Valea Carașului.

Referitor la frecvența de colectare, în fiecare zi de vineri, operatorul din Severin vine să ridice deșeurile folosind două mașini: una pentru gunoiul menajer și una pentru gunoi selectiv. Totodată, operatorul de salubritate se ocupă și de informarea utilizatorilor pentru eficientizarea colectării selective împărțind saci locuitorilor comunei pentru o depozitare corectă.