Încă un fidel al lui Robu ajunge pe o funcție-cheie. Liberalul Buboi, șeful inspectorilor care controlează firmele de transport din patru județe!

Liberalul Cosmin Ligius Buboi este noul șef al Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Control Rutier (ISTCR) regiunea de Vest, instituție care controlează transportatorii din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Buboi ajunge șef al instituției care controlează transportatorii din poziția de patron al unei firme de transport!

Ligius Buboi a declarat că după numirea în funcție are la dispoziție 15 zile să iasă din incompatibilitate, renunțând la firma de transport pe care o deține. „Firma e dată. Nu numai că ies ca administrator, ci și ca acționar. Nu mă mai ocup, nu mai e a mea. Săru-mâna. Până aici a fost. Schimbăm, practic activitatea”, a declarat Cosmin Ligius Buboi, care este și consilier județean, dar și președinte al Consiliului de Administrație al STPT. 

Noul șef al ISCR susține că și-a dorit să ajungă pe funcție pentru că este o provocare și vrea să își atingă limitele. „În primul rând vreau să cunosc problemele. Am convocat colegii de pe patru județe ca să aflu ce probleme sunt și să găsim soluții pentru a rezolva. Băieții sunt profesioniști, de ani de zile fac acest serviciu de control. Pe unde se lucrează sunt și probleme și cu siguranță vom intra în posesia datelor”, a mai declarat Cosmin Ligius Buboi. 

În luna noiembrie, Nicolae Robu l-a prezentat pe Buboi drept candidat al PNL la Primăria Săcălaz. Potrivit CV-ului propriu, Cosmin Ligius Buboi a luat BAC-ul la 37 de ani și a terminat facultatea la 41 de ani. „Buboi a explicat că înainte de Revoluţie a fugit în Germania, iar când s-a întors a terminat liceul, iar la vârsta de 37 de ani a luat BAC-ul. „Înainte de a pleca (n.r. în Germania) am făcut liceul la seral. Am fost fugit dincolo. Bacalaureatul l-am dat când m-am întors. Studiile ţi le poţi termina, zic că nu e o greşeală, când ai posibilitatea. După Revoluţie, ca să nu fie un secret, m-am întors din Germania unde am fost plecat o perioadă şi mi-am continuat studiile la întoarcere, când am început şi o activitate în privat. La întoarcerea din Germania am început o afacere în agricultură, am lucrat aproximativ 235 de hectare. Nu au mers lucrurile cum mi-aş fi dorit. În momentul de faţă am două societăţi, una de comerţ cu cereale şi transport”, a explicat Buboi în momentul în care a fost desemnat candidat al PNL la Primăria Săcălaz.