Sunt îngroziți. Mafia din Ticvani lovește în oameni și lege!

 

Articolul publicat de Express de Banat, Un pompier a fost rupt în bătaie că a vrut să stingă focul. L-a executat o gașcă de ciobani!”, a generat un val de reacții în rândul locuitorilor, care au prins curaj să spună că se simt amenințați în permanență!

Localnicii din Ticvaniu Mare susțin că trăiesc într-un stres permanent, fără a avea curajul să apeleze numărul unic de urgență 112 în caz că au probleme, din cauza unui adevărat clan din Ticvaniu Mare. Aceștia îi acuză membrii familiei Răuț de faptul că ar fi extrem de violenți și că fac legea în comună după bunul plac. Cu acordul oamenilor legii! Cel mai puternic semnal mafiot l-au primit în acest sens la începutul lui 2015, atunci când un locuitor a fost ucis cu sânge rece de unul dintre membrii aceleiași familii. Bărbatul știa că se taie lemn ilegal în comună și pentru că îi urmărea pe cei din clan, dorind să anunțe poliția, a fost omorât în mijlocul străzii, fiind lăsat fără mâini să nu poată suna la 112 și fără picioare, să nu mai poată urmări traseul ilegal al lemnului.

Oribila crimă a fost un semnal de alarmă pentru toți cei care își doreau aplicarea legii. Articolul publicat recent de www.expressdebanat.ro a încurajat și alți localnici să își spună supărarea. Asta, după ce pompierul din Ticvani s-a ales cu 14 zile de îngrijiri medicale, rupt în bătaie cu agresivitate! Una dintre persoanele extrem de revoltate este Maria Radu. Cadru didactic o viață întreagă, femeia a moștenit mai multe hectare de teren în comună, acolo unde își petrece o mare parte din timpul liber. Profesoara a depus plângeri în repetate rânduri la Parchetul Oravița, dar și la poliția din comună pentru ca lucrurile să intre la normal. Aceasta susține că e nedrept ca în România anului 2015 să îți fie teamă să fii un om corect doar pentru că „legea” aplicată în sistem mafiot cu complicitatea sistemului te-ar putea nimici.

 „Bazându-se pe faptul că mai mulți oficiali cu funcții de răspundere în aparatul administrativ din primărie și din justiție își țin oile proprietate personală la ei, familia Răuț Victor și Ana, sfidează și abuzează prin comportament violent, atât ei, cât și copiii lor, pe toți cei care li se împotrivesc sau îndrăznesc să li se împotrivească. Ca să se asigure de totala subordonare a sătenilor din Ticvaniu Mic, despre care facem vorbire, au răspândit vorba că însuși procurorul-șef Mihăilă Cristinel, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, își ține oile la ei în îngrijire (N.R.: procurorul a fost eliberat din funcție în această vară, ieșind la pensie), a declarat Maria Radu pentru Express de Banat.

Aceasta spune că, fără voia sa, Victor Răuț ar fi pus stăpânire pe una dintre parcelele pe care ea le-a moștenit și pe care le-a cultivat în 2014 și 2015, profitând de roadele pământului. Pe lângă faptul că folosește pământurile oamenilor după bunul plac, pe care fie le cultivă, fie le cotropește cu animalele pe care le are în grijă, familia Răuț mai este acuzată de localnici și pentru că se folosește de forță de muncă la negru. Pe cei care lucrează pentru ei îi numesc „slugi”, și nu le întocmesc acte legale de lucru, o parte dintre aceștia fiind chiar minori.

Nemulțumirea Mariei Radu a fost făcută publică la nivel local, ceea ce i-a determinat pe membrii familiei Răuț, care l-au altoit pe pompierul care a vrut să sune la 112, să înceapă șicanele în stil nesimțit față de femeie. „Au considerat că trebuie să îmi plătească mafiotic și au intrat cu ATV-ul în nisipul fin pe care l-am plătit și adus în vederea lucrărilor de la cimitir și l-am depozitat în fața casei mele. Menționez că au luat și scândurile care barează nisipiul pe care le-am pus eu plătind zilier, ca să-l împrăștie pentru răzbunare”, a subliniat profesoara, care în plângerea sa, adresată Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, le explică oamenilor legii că și-a câștigat cu greu existența de-a lungul vieții, muncind corect. „Mai precizez că în condiții dubioase au fost găsiți decedați doi slujitori ai familiei Răuț, unul înecat și celălalt spânzurat”, mai povestește aceasta.

Maria Radu îl mai acuză în termeni duri și pe fostul procuror-șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, Cristinel Mihăilă, care ar fi ținut sub preș timp de doi ani un dosar al aceleiași familii, pentru ca ulterior dosarul să îl retrimită la poliție.

Toate aceste supărări ale Mariei Radu se regăsesc în plângea înaintată IPJ Caraș-Severin la finele lunii iulie 2015. Măcar acum, așteaptă să i se facă dreptate!

 

Comments

 1. RACU says:

  Halal justitie!

 2. cosmin says:

  Este foarte adevarat,ceea ce sa scris în Ziarul dvs.Sînt multe persoane care au frică să reclame familia Raut,pt că se razbuna si au spatele acoperit de fostul procuror Mihăilă,primarul din Ticvaniul Mare Jivan plus Politia din Ticvaniul Mare.

 3. Dana says:

  Raut Victor a anunțat criminali cînd sa deplasat victima de la magazin spre casă,poate să fie controlate convorbirile telefonice în data de 21:02:2015.

 4. Gabi says:

  De ce nu verifică DNA?

 5. Cetățeanul says:

  Ăștia sunt niște căcănari,niște grobieni,niște tupeiști care au prins slîbiciunea oamenilor și profită.Există o lege care nu poate fi interpretată după bunul plac nici de poliție,nici de primar,nici de nimeni…Trebuie luate măsuri impotriva celor care ii susțin pe acesti dobitoci.

 6. Mafiotul says:

  Procurorul Mihăilă a fost rupt de beat la familia Raut si plus de asta fac si braconaj împreună.

 7. @ says:

  Sa se faca ancheta la singe si vinovatii la puscarie pe viata .

 8. popescu says:

  Ticvaniu Mare a ajuns raiul banditilor si hotilor , sprijiniti de politie, primar , padurari. cum este posibil ca ciobanii si tiganii sa ne distruga recoltele , sa ne fure porumbul si legumele , sa taie padurile si sa le vanda si nimeni sa nu faca nimic .Toata noaptea tiganii fura porumb si trec cu carute cu lemne furate prin fata politiei de la ticvani si gradinari si politia se face ca nu vede , proprietarii de culture si paduri sunt amenintati de ciobani si tigani . Sunt 3 politisti la ticvani si inca atatia la gradinari si se duc lemne furate in judetul timis cu sprijinul padurarului mafiot dacica damaschin din carnecea, care merge la vanattoare cu seful politie mitica , in loc sa apere oamenii si proprietatea acestora.in ticvaniul mare primarul a ajuns sluga tiganilor cu palate fara autorizatii , care patroneaza furturile , un bisnitar din ticvani se lauda ca a facut 1 milliard din nisipul furat si vandut.hotii si pungasii lucreaza la domn primar , la domn politist si la domn padurar.in carnecea se lauda la birt hotii de lemne ca au aprobarea padurarului damaschin sa fure si sa vanda lemne, padurar care spune ca este mare pesedist si acum ei sunt la putere si nimeni nu le face nimic.CE FACE PREFECTURA, CE FACE POLITIA JUDETEANA, CE FACE PARCHETUL , CE FACE DNA , OARE TREBUIE SA MAI MOARA OAMENI CA LA TICVANIU MIC , LOCUITORII COMUNEI SUNT DISPERATI , LE ESTE FRICA SA MAI MEARGA LA CAMP FIIND AMENINTATI DE BANDITI, LE ESTE FRICA SA MAI RECLAME DEOARECE SUNT TURNATI DE REPREZENTANTII STATULUI CARE AR TREBUI SAI APERE.RUSINE SA VA FIE ANGAJATI AI STATULUI PLATITI DIN BANII NOSTRI SI PENSIILE NOASTRE DE MIZERIE.