ȘOCANT. Un pompier a fost rupt în bătaie că a vrut să stingă focul. L-a executat o gașcă de ciobani! (FOTO)

Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Ticvaniu Mare a ajuns la UPU aproape fără suflare, după ce o gașcă de ciobani l-a nenorocit că a vrut să stingă un incendiu de vegetație uscată.

Incidentul s-a petrecut duminică seara și a pornit de la faptul că șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Ticvaniu Mare, Ilie Stăneci, a fost sesizat de un localnic despre faptul că un incendiu de vegetație uscată îi amenință moara, din care își câștigă existența.

ilie staneci ticvaniOmul, de bună credință, s-a deplasat cu mașina la fața locului să vadă despre ce este vorba, deși în primă fază a fost tentat să rămână acasă. În cele din urmă însă, pompierul a fost interesat să afle dacă este cazul să apeleze numărul unic de urgență pentru intervenția pompierilor militari sau dacă cei voluntari din comună ar putea face față flăcărilor. S-a deplasat pe câmp câteva sute de metri, moment în care în fața sa au apărut doi tineri cu o motocicletă și un ATV. Șeful SVSU i-a înștiințat despre faptul că se pregătește să anunțe numărul 112 pentru lichidarea flăcărilor, dar cele două persoane au devenit agresive.

Potrivit lui Ilie Stăneci, aceștia i-au repetat de câteva ori că nu este cazul să anunțe ISU „Semenic” pentru stingerea incendiului, după care au dispărut. În doar câteva minute însă, au revenit însoțiți de mai mulți ciobani, iar gașca s-a mărit la zece.


FOTO AMATOR

“S-au întors înapoi cu AVT-uri și motociclete și m-au luat la pumni. M-au lovit cu picioarele, iar unul dintre ei avea în mână un par. Nu cred că a apucat să mă lovească și cu el, au dat doar în mașină pentru că m-am ferit. M-au înjurat crunt, mi-au rupt hainele și m-au lovit în abdomen, mână și picior. Mi-au distrus toată partea stângă. Gașca celor zece persoane a fost condusă de Victoraș și Ionuț Răuț. Cei doi seamănă panică în comună. Dețin peste 1.000 de oi și distrug culturile oamenilor fără ca cineva să aibă curajul să le spună ceva. Unchiul lor este la fel. Acum, însă, e închis pentru crima săvârșită în 2015 în comună”, a povestit șeful SVSU.

După ce a încasat-o, în loc să sune la 112 să cheme pompierii la intervenție, numărul unic de urgență a fost apelat pentru a le cere ajutorul polițiștilor.

„Am așteptat 50 de minute până a venit poliția. Nu este nicio problemă, pentru că am înțeles că au avut multe intervenții. Am dat declarație, le-am spus ceea ce s-a întâmplat, am și martori. Ulterior, m-am prezentat la Spitalul din Oravița, dar am refuzat internarea. Luni după-amiază nu am mai putut să respir și marți m-am prezentat la UPU, la Reșița. Voi scoate certificat medico-legal astăzi, pentru că am nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale, potrivit medicilor. Agresorilor le voi depune plângere la Parchet. Sunt sigur că Victoraș și Ionuț Răuț au fost îndrumați de mama lor să acționeze așa, dar chiar nu este justificată atitudinea pe care au avut-o”, a declarat Ilie Stăneci.

perfuzii pompier Medicii i-au pus perfuzie pompierului bătut

Șeful SVSU a fost însoțit în deplasarea sa, în mașină, de Ionuț Cătălin Stejar, care, și acesta, a fost lovit cu pumnii în cap și cu o sticlă, dar și de Elena Popovici Rodica, o tânără de 17 ani, însărcinată în zece săptămâni. Femeia a fost șocată de repriza de agresivitate.

„Am început să tremur, să plâng și le-am spus să înceteze, că sunt însărcinată, dar mi s-au adresat urât înapoi. Am fost singura care am mai putut suna la 112, pentru că cei doi au luat bătaie rău”, spune martorul Elena Popovici. Pe lângă cele două victime, și mașina i-a fost distrusă.

Reamintim că la începutul lui 2015, comuna Ticvaniu Mare a ajuns în atenția întregii țări printr-o crimă oribilă săvârșită în localitate. Un bărbat a fost ucis cu parii în mijlocul străzii, fără ca cineva să intervină.

Comments

 1. carmela says:

  Sînteti informati gresit,a fost omorât cu toporul si crima a fost planuita,Raut a anunțat criminali cînd victima a plecat de la magazin.Familia Raut are pile la procurorul Mihăilă si POLITIA din Ticvaniul Mare sînt pe o mână.

 2. maria says:

  Toți cei care il susținem pe pompierul din Ticvaniu-Mare suntem amenințați ca ne dau în judecată pentru ca suntem revoltați de ceea ce se intampla în comuna si nimeni nu face absolut nimic. Si primaria il susține pe ciobanasul asta. Marți seara au ars hectare întregi de pruni. Se zice ca tot ei au pus focul. Au distrus porumbul si trifoiul mai multor persoane din sat. Dar nu îndrăznesc sa zică ceva de frica piromaniilor ca nu cumva sa le dea foc la case. Ar trebui reporterii sa il întrebe pe acest ciobanas cate persoane i-au murit la stână si din ce cauza.

 3. cosmin says:

  Sa se verifice si procurorul Mihăilă,ce acte de coruptie a facut si face împreună cu familia de ciobani Raut.Ameninta toti martorii,si politia nu face nimic.Au dat foc în repetate rânduri,nimeni nu a luat nici o măsură.Primarul din Ticvaniul Mare, ” domnul” Jivan ,este mînă dreaptă a ciobanului Raut.Sa se sesizeze,organele competente si DNA.

 4. NICU says:

  IESITI IN STRADA SI OMORITII PE CIOBANI !

 5. Lena says:

  am ajuns sa ne fie frica in satele nostre de toti veneticii pentru care se pare ca nu exista lege Legea o fac ei si cei ca ei care ii ajuta contra unor servicii

 6. carmela doriana says:

  Persoana căreia i-a debitat mintea să facă un cont fals pe numele meu,însă nici măcar nu a observat că de fapt contul meu este carmela doriana și nu doar carmela,iar în comentariul lăsat a scris cu destule greșeli de ortografie,folosind pe unde nu trebuia î din i și nu â din a,cuvinte la care în loc să pună în mod corect doi de i,a pus doar un singur i și altele,ceea ce eu nici o dată nu am făcut și nu o să fac,să se învețe mai întâi să scrie corect,apoi să se și gândească să nu folosească numele nimănui pentru a-și spune opinia personală,dacă are ceva de spus să spună în numele său și nu în al altcuiva.Vreau să se știe clar,că primul comentariu de aici,nu eu l-am făcut,că eu nu dau nici măcar un like la asemenea postări dar să mai las și un comentariu,gen ca cel de mai sus,îmi pare rău de atitudinea tâmpită pe care o adoptă unii ,,oameni,, crezând că par inteligenți,pe mine personal nu mă interesează astfel de subiecte și doresc să se descopere cine este acel cineva care a avut tupeul să facă acel cont fals și să lase acel comentariu ca fiind scris din partea mea.Oameni buni,pe mine nu mă interesează ce fac unii și alții,nu pot da nici măcar like și nici un comentariu la așa ceva.Să se știe clar! Personal,consider că,răul poate veni la oricare dintre noi oricând și nu este bine să râdem ori să ne bucurăm de răul nimănui!

 7. Azap Cristian says:

  Sunt pe mana ma-tii ca daca pun mana pe tine te desfiintez cu tot cu conturile tare false,daca vreti sa comentati ceva si sa va spuneti opinia,nu mai faceti aici bascalie sa puneti numele lu unu si altu,puneti-va numele voastre din buletin si nu imbarligati lumea ca si eu pot sa scriu aici ca sunt Jhonny masculu comenteaza…Care fac treaba asta si se foloseste de numele lu unu si lu altu e un om de NIMIC!

 8. Azap Cristian says:

  Cum poti sa scrii asemenea imbecilitati pe numele unui om futu-va in gura de belitii societatii ca voi astia care faceti asa ceva voi sunteti lachetii societatii,voi faceti treburi dinastea si aveti tupeu sa vorbiti asemenea chestii pe numele unui om? criticati lumea dela cer pana la pamant dar pe voi nu va vedeti ce faceti…chiar as fii curios cine a avut tupeu sa faca contu ala fals cu ,,carmela,,.