Show-ul aviatic a primit aprobare. Pregătirile sunt pe val!

 

Cărășenii vor avea parte și în acest an de un spectacol aviatic de excepție în cadrul Mitingului Aeronautic de la sfârșitul acestei luni.

Evoluții de excepție ale echipei naționale de acrobație cu avionul „Șoimii României” a Aeroclubului României se vor putea urmări în cadrul celei de-a V-a ediții a Mitingului Aviatic. Organizatorii, Primăria Caransebeș și Aeroclubul României, au ales ca dată de desfășuraremiting aviatic 26 septembrie, pe Aeroportul Caransebeș.

Spectatorii vor putea urmări în acțiune avioane de acrobație Extra 300, care vor zbura individual și în formație de patru avioane. Piloții fac parte din lotul național de acrobație al României, cu o experiență de zbor de peste 2.500 de ore și cu foarte multe participări la concursuri naționale și internaționale. Ei vor realiza exerciții cu grad de dificultate sporit la cârma unor avioane ultra, iar lotul național de parașutiști va efectua salturi acrobatice de la înălțime.

„Am primit confirmarea de la directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru, ca în 26 septembrie să aibă loc la Caransebeș un show aerian de excepție. Apoi inspectorul-șef al Inspectoratului General de Aviație, generalul Ion Cristinel, ne-a confirmat că IGA va veni cu tehnică militară pentru a putea fi prezentată în cadrul acestui miting. Sperăm să fie un eveniment frumos, să ne ajute vremea și toți cei care iubesc zborul și aviația să fie într-un număr cât mai mare pe Aeroportul din Caransebeș la finele lunii septembrie”, a precizat primarul Marcel Vela.