Liceenii de la „CD Loga” se întorc în şcolile generale!

O parte din elevii caransebeșeni vor fi nevoiți să-și schimbe locul de desfășurare a orelor de curs odată cu începerea anului școlar.

 

Întrucât lucrările de realizare a Campusului Școlar sunt departe de a fi finalizate, municipalitatea se vede nevoită să mute o parte din elevii de la Colegiul Național CD Loga în alte locații. Potrivit primarului Marcel Vela, lucrările sunt destul de grele, pentru că sunt construcții noi în paralel cu renovările și modernizările construcției existente.

„Se va construi o sală nouă de sport, un bloc pentru cazarea profesorilor, un cămin internat pentru elevi, se amenajează cantina, Școala de Muzică, se înlocuiesc vechile instalații electrice și termice cu unele noi și tot ceea ce ține de infrastructura interioară va fi modernizat. De aceea trebuie să avem răbdare, pentru că orice lucrare de o asemenea amploare durează, sunt demarate simultan mai multe șantiere. Am găsit soluții să mutăm elevii la fosta Școală Generală nr. 7, la Colegiul Traian Doda, fosta Generală nr. 8  și la Seminarul Teologic pentru a termina până la 31 decembrie acest proiect, pentru că diferențele vor fi plătite de la bugetul local”, ne-a declarat primarul Marcel Vela.

Măsura de mutare a elevilor până după vacanța de iarnă vine pentru a-i putea proteja de eventualele accidente care s-ar putea produce la Colegiul Național CD Loga, care la ora actuală este un adevărat șantier. De anul viitor, elevii, dar și cadrele didactice vor avea un alt confort și mediu pentru desfășurarea orelor de curs la unitatea școlară.