Facelift pentru Anina!

Amplasat într-un cadru natural de excepție, orașul Anina a rămas mult în urmă din punctul de vedere al capitolului dezvoltare urbană. Deloc întâmplător, administrația publică locală încearcă acum să schimbe aspectul orașului, unul trist și sărăcăcios.

 

La Anina lucrurile se mișcă tot mai bine, deși ritmul nu este chiar cel mai alert. Și asta, doar din cauza banilor, pentru că idei sunt destule, după cum ne-a dezvăluit primarul Gheorghe Românu. „Avem un proiect pentru revigorarea celor două centre ale orașului Anina. E vorba în primul rând despre centrul din Steierdorf, unde am început prin amenajări de parcări, de trotuare, pentru că în acea zonă s-a terminat cu alimentarea cu apă și canalizarea. Am terminat racordările la canalizare, pe banii noștri, ai primăriei, pe Străzile Colonia I, Vulturilor și Vulpilor. Am semnat procesul-verbal de începere a lucrărilor pe Strada Colonia I, mă refer la asfaltare, apoi urmează Vulturilor și Vulpilor. E vorba de un proiect finanțat de guvern, aprobat anul trecut. După ce terminăm zona Steierului, cu trotuare, pavele și ce mai trebuie în zona școlii, vom intra în parcul din cartier pe care vrem să-l amenajăm. Avem un proiect făcut de arhitect, acolo totul e vechi și trebuie reînnoit”, a spus edilul-șef.

Lucrări de modernizare se derulează însă și în alte zone ale orașului, multe dintre ele în regie proprie. E și cazul pavelelor confecționate de angajații administrației locale, la un preț mult sub ce oferă piața la ora actuală. Se economisesc astfel bani de la bugetul local, dar se fac și lucrări de calitate. „În zona centrală, pe lângă noua locație a primăriei, prevăzută a avea inaugurarea prin luna septembrie, am amenajat trotuarele, lucrăm la o parcare acolo, vom coborî și în centru, facem parcarea din fața magazinului alimentar de vizavi de Casa de Cultură. Venim cu trotuarele până la stația de autobuz și RDS. În sus se va sparge pentru canalizare. Încercăm să înfrumusețăm orașul în limita posibilităților”, a mai afirmat primarul Românu.