Un profesor de la „Eftimie Murgu” trimite procurorii anticorupție la Frunzăverde și Mihăilă! Examene fraudate la dispoziția conducerii!

Tot mai mulți profesori universitari sau angajați de la „Eftimie Murgu” au ales să vorbească deschis cu organele de cercetare penală despre corupția și sistemul ilicit de îmbogățire din universitatea reșițeană. Există însă și destui care continuă să acopere lucruri evidente și despre care vorbea tot orașul înainte de descinderea DGA-ului.

 

Asistentul universitar doctorand Cristian Rudolf i-a dat și el în vileag, așa cum a făcut și Ruxana Ghiță, pe cei implicați în sistemul universitar corupt de la Reșița. Acesta a recunoscut că s-a intervenit la el pentru a favoriza anumiți studenți. În 14.01.2015, spre exemplu, investigatorul DGA a susţinut examenul la „Introducere în istoria universală”. În procesul-verbal, investigatorul sub acoperire a notat: „La examen am scris din materie, dar tangenţial cu cele două subiecte date, iar ulterior am aflat de la unul dintre colegii mei că l-am promovat cu nota 5, deşi eu nu scrisesem suficient pentru a obţine această notă”.

A recunoscut!

„Cu ocazia audierii sale, Cristian Rudolf, titular al disciplinei «Introducere în istoria universală», a declarat că numiţii Florin Franţ şi Irina Oriol i-au cerut în mod direct să favorizeze unii studenţi, printre care şi pe investigatoarea DGA, cu menţiunea că dispoziţia vine din partea conducerii universităţii, lăsând astfel să se înţeleagă că este vorba de Marian Mihăilă şi Doina Frunzăverde, «care doresc note cât mai mari pentru studenţii respectivi». Asistentul universitar a mai precizat că a refuzat acest fapt, motiv pentru care studenţii au fost la reexaminări şi au susţinut examenele în cadru privat, fiind asistaţi de Florin Franţ, fapt ce s-a întâmplat în data de 02.07.2015”, s-a reținut în materialul de urmărire penală.

Nicio intervenție!

Interesantă este și declarația dată procurorilor de Arpad Czika. Acesta a mărturisit că o dată sau de două ori Irina Oriol i-a spus că sunt unii studenţi buni care ajută facultatea, dar nu s-a intervenit pe lângă el pentru favorizarea vreunui student, cu menţiunea că examinarea studenţilor o face personal, împreună cu asistentul universitar. Sunt însă și profesori universitari care neagă vehement faptul că s-ar fi exercitat presiuni asupra lor sau că i-ar fi rugat cineva să avantajeze anumiți studenți. „Cu ocazia audierii sale, Dumitru Batîr a declarat că Irina Oriol nu a intervenit niciodată pe lângă el pentru favorizarea vreunui student, însă o singură dată l-a întrebat de o studentă dacă a venit la examen, însă în urma verificării listei nu a găsit acel nume întrucât Irina Oriol i-l indicase în mod greşit, în cauză fiind vorba de investigatoarea DGA”, s-a reținut în rechizitoriu. Cam aceeași poziție a avut-o și Dan Stan.

Acesta a povestit că, după câteva zile de la susţinerea examenului la «Drept constituţional european» din data de 29.06.2015, a contactat-o pe Irina Oriol pentru alte probleme administrative, context în care a fost întrebat dacă la examenul său s-a prezentat şi studenta care s-a dovedit ulterior a fi investigatoare DGA, răspunzându-i afirmativ. „Martorul a precizat că nu s-a intervenit pe lângă el, nici direct, nici indirect, de către alte cadre didactice pentru favorizarea la examene a unor studenţi”, s-a reținut în rechizitoriu.

N-a știut nimic!

Rectorul UEM, Doina Frunzăverde, s-a arătat contrariată de acuzațiile DGA făcute la adresa colegilor săi și cu atât mai mult respinge varianta ca ea să fi dat dispozițiile la care face referire Rudolf. „Nu aş fi crezut că pot să facă aşa ceva. Dacă aş fi avut idee de ce se întâmplă, nu s-ar fi întâmplat. Sunt cadru didactic de 25 de ani și nu mi se pare normal. Nu ar trebui să se întâmple așa nicăieri, este total reprobabil. Întoarcem lumea cu fundul în sus”, a declarat Doina Frunzăverde după ce a ieșit de la audieri. E posibil și ca rectorul Frunzăverde să nu fi dat dispozițiile despre care a vorbit Rudolf, ci Franț și Oriol să se fi folosit de numele rectorului. Cum au stat lucrurile cu adevărat vor elucida organele de cercetare penală în al doilea dosar care privește corupția de la „Eftimie Murgu”.

Comments

 1. ea says:

  A venit toamna
  Frunzele incep sa se ofileasca,
  O asa zisa “doamna”
  Ajunge sa se “imbolnaveasca”.

  Mare grija ca poate intra si ea in medical pentru un an de zile… Ar trebui cercetati si doctorii care dau medicale pe un an de zile dupa ce incep cercetarile:)

 2. irina says:

  E real, trebuie doar sa vezi! Oportunitate pentru oricine! -Atunci când dorinţa mobilizează forţ importante în scopul de a obţine victoria, nu vă retrageţi; victoria este sigură. – Napoleon Hill. Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. Va asteptam sa incepeti o activitate deosebit de interesanta si profitabila, in ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: csillagirina@yahoo.com

 3. Rudolf Cristian says:

  Buna seara,

  Avand in vedere faptul ca acest articol redactat de catre Dl. Dani Stanciu lezeaza imaginea mea in cadrul comunitatii academice locale si regionale, doresc sa imi exprim punctul de vedere.

  In primul rand nu sunt Asistent Universitar Doctorand, ci Lector Universitar Doctor, eu dobandind gradul stiintific de Doctor in Istorie in cursul anului 2014.

  In al doilea rand, as dori sa precizez ca investigatoarea DGA, oricat de bine ar fi pregatita in domeniul stiintelor juridice, nu are pregatirea necesara pentru a- si aprecia performanta in domeniul Istoriei, mai precis la materia: Introducere in Istoria Universala, din simplul motiv ca nu a dedicat suficient timp pentru studiul respectivei discipline. Nota acordata de mine, poate fi contestata doar ca urmare a unei contra- corecturi realizata de o comisie de specialitate care sa fie formata in mod obligatoriu de doctori in istorie.

  In al treilea rand, doresc sa precizez fata de autorul acestui articol ca inteleg profunda nevoie psihologica a Domniei Sale de a face afirmatii gratuite pe care sa le puna in sarcina altor persoane, ca de exemplu, subsemnatul. La fel de bine pot afirma si eu mai multe lucruri despre actiunile sau vorbele Dumnealui, mai ales ca in ultimele saptamani am aflat o serie de lucruri deosebit de interesante de studiile si cariera profesionala a stimatului domn gazatar. Interesant este de retinut deosebita usurinta cu care Dl. Dani Stanciu afirma ca are acces la rechizitorii si alte materiale de urmarire penala, inscrisuri oficiale, care potrivit legilor in vigoare sunt confidentiale, cel putin pana la finalizarea anchetei sau pana la emiterea unei hotarari judecatoresti definitive in acest sens.

  Cu relativa consideratie,
  Cristian Rudolf

 4. Ioan Far de Tara says:

  Bine Rudiiii 🙂 Domnu Stanciu, asa om rau esti??? 🙂

 5. maiorul says:

  Rudolf asta e profu ala pervers care se dadea aiurea-n tramvai la toate studentele ? Daca-i ala care-l stim cu totii nu cred ca a turnat…ca lui ii place la bulau…cu baietii…abia asteapta!

 6. ea says:

  Rudolfe,libidinosule
  Lasa-ne,lasa-ne!!:))

 7. cristi says:

  Auzi la el frate ,,imaginea mea in cadrul comunitatii academice locale si regionale”… bine ca nu si cosmice! Bai agarici mic, onanist trist ce lucrari/studii/cercetari ai facut tu la viata ta astfel incat sa ai o ,,imagine in mediul academic”?!! Pai tu nu ai o imagine nici la tine in bloc! Si cu toate astea ma pufneste rasul cand ma gandesc ca totusi asta rotofeiu e printre cei mai destepti de la UEM…!

 8. Simplu eu says:

  Agariciu asta mic de care spun toti dobitocii are Doctoratul la Academia Romana, cand o sa aveti voi ba asa ceva, mai discutam!