Cu un picior în groapă, „Eftimie Murgu” ar putea fi salvată prin fuziune!

Conducerea Universității de Vest din Timișoara a lansat astăzi, în premieră, o teorie prin care ar putea salva mediul academic reșițean, îngropat în anchete la momentul actual. Asta, în ciuda modului în care unii dintre profesori și-au construit averea pe șpagă.

Tot mai multe instituții sar în ajutorul UEMR, unde lucrează câteva sute de persoane. În ciuda anchetelor care sunt în plină derulare și a faptului că mai mulți profesori au fost trimiși în judecată, conducerea Universității de Vest are un plan prin care să scoată din groapă instituția din Reșița.

„La solicitarea conducerii Universității Eftimie Murgu din Reșița, singura instituție de învățământ superior din județul Caraș-Severin, conducerea Universității de Vest din Timișoara a analizat posibilitatea și oportunitatea fuziunii prin absorbție a celor două instituții de învățământ superior. Cele două universități au ajuns la acest moment ca urmare a unor discuții ce au avut loc pe perioada verii, într-un demers care va fi agreat și de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în situația în care va exista un consens între cele două instituții”, se arată într-un comunicat de presă transmis în urmă cu puțin timp de UVT.

Încep negocierile!

Conducerea celei mai importante universități din zona de vest a țării susține că nu a rămas indiferentă la pericolul ca unul din județele cu cel mai mare potențial de dezvoltare din România să rămână, peste noapte, fără posibilitatea de a desfășura activități în învățământul superior.

„Ne referim, aici, la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, instituție care se confruntă atât cu probleme de imagine, fiind de notorietate și punctate ca atare în presa locală, regională și națională abaterile de la etica și deontologia profesională a mai multor cadre didactice, cât și cu mari dificultăți financiare care pun sub un serios semn al întrebării existența universității.  Astfel, în mod oficial, în ședința comună a Consiliului de Administrație și a Senatului UVT din data de 7 septembrie 2015, s-a hotărât demararea negocierilor pentru absorbția de către UVT a UEMR. Totodată, a fost numită și comisia care va reprezenta UVT în acest demers. Mandatul acestei comisii este de a armoniza termenele și procedurile și de a întocmi acordul de fuziune prin absorbție, acord ce urmează apoi a fi aprobat de către senatele celor două universități și înaintat ministerului de resort”, se subliniază în comunicatul de presă.

Comments

  1. Miu says:

    În sfirsit e bine ca se gindeste cineva și la noi , ca noi reșițenii ne am ulmplut de noroi și continuăm se neimproscam ca și cum am fi dusmani noștri.felicit inițiativă indiferent a cui a fost și în principal mediul academic uvt care ne accepta așa cum suntem și ne mai da o șansă .rămîne să fiim seriosi si sa nu confirmăm ca suntem chiar între o prăpastie. Va multumim pentru încrederea acordată.

  2. mmmm says:

    Nu este bine, vom deveni comuna
    Cei de la Timisoara vor desfiinta Universitatea in maxim 2 ani
    nu au interes ca Resita sa fie centru universitar.