OFICIAL. Eco Bau a învins. Administrează 648 de locuri de parcare la Reșița!

 

După ce Primăria Reșița a pierdut în instanță procesul cu firma care administrează parcările din oraș, de astăzi Eco Bau a preluat în administrare parcajele, prin urmare va începe să taxeze conducătorii auto.

Deși reșițenii nu sunt obișnuiți să plătească pentru locul de parcare în care își lasă mașina, de astăzi, 7 septembrie, vor trebui să țină la îndemână mărunțișul. Asta, pentru că Eco Bau nu mai iartă nimic, mai ales după o perioadă în care firma a fost băgată în gaură din cauză că nu a putut administra locurile de parcare pe care le-a preluat inițial de la administrația publică locală.

Din cele 2.200 de locuri concesionate iniţial, a primit 648 de locuri, disponibile în 16 parcări din Reșița.

Cele vizate sunt amplasate la Administraţia Financiară, Sala Polivalentă, Bazarul Nera, Cinematograful „Dacia“, Complexul Agroalimentar Reşiţa Nord, Piaţa „Traian Vuia“, Bloc 800, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Complexul Agroalimentar Reşiţa Sud, Magazinul Victoria, Policlinica nr. 2, Strada Toamnei, Casa de Cultură a Sindicatelor, Hotelul „Semenic“, Strada Unirii (strada care porneşte din spatele Complexului Hehn, perpendiculară pe corpurile de clădiri), Zona Poliţie.

Sistemul de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00. Costul unui tichet este de 0,8 lei pe jumătate de oră, 1,5 lei pe oră şi 7 lei pe zi, pentru parcările fără pază. În ce privește costul unui abonament, acesta se ridică la 612 lei pe an și respectiv de 917 lei pe an (caz în care este la purtător, fiind transmisibil).

 „Deocamdată nu aplicăm amenzi, ci doar înștiințăm oamenii cu privire la faptul că am preluat parcările în administrare. Ulterior, de săptămâna viitoare, vom trece la sancțiuni. Protocolul cu poliția este deja semnat, astfel că totul este în grafic și nu sunt probleme”, a spus Daniel Nechita, directorul economic al Eco Bau.

Comments

 1. D says:

  Dar parcarile pe spatiul verde cine le administreaza?

 2. Ioan says:

  MA MIR CA NU SE SESIZEAZA NIMENI DESPRE ACEST CONTRACT!!!!!!!?

 3. Cetățeanul says:

  Tipic pentru sistemul corupt,externalizarea unui serviciu care aduce profit către o societate de tip căpușă.Acest demers a fost făcut cu ajutorul unor complici din administrație,cativa consilieri in frunte cu fostul vice Simescu,evident și cu acceptului domnului primar care tacit a plecat in concediu in momentul votului susținut in CL.Oare acest tip de hoție nu poate fi stârpit?Categoric nu cu această clasă politică, iar dacă nu vor dispărea aceste relicve politice care din păcate ne conduc de 25 de ani,nu știu unde vom ajunge…

 4. GrIgOrE says:

  Fratilor si daca nu platim ce ne poate lua caii de la bicicleta? PAI cine plm va plati 600 roni pe an astia is batuti in cap rau.Numa sa ne ia banii asta e scopu lor final.

 5. marius says:

  Domn primar astepti voturi la anu??? Uite un ex de bataie de joc,la adresa alegatorilor.Cu ce drept sa vina un agarici,cu parcarile sa imi ceara mie bani,parchez pe un domeniu public si pentru asta platesc taxe si impozite,asa ca o sa le platesc,cat le-am platit si data trecuta,adica m.m.m…….

 6. Andy Chisalita says:

  Poate pune ECOBAU putina ordine in parcari. La Victoria nu poti sa gasesti niciodata un loc in parcare pentru ca sunt niste masini parcate definitiv acolo. Nu poti lasa masina niciunde daca esti la cumparaturi.Poate se aplica interdictia de parcare si pe str. Fagarasului de la Sp.Jud pana pe str. Caransebesului. In parcarea de pe o straduta situata inainte de Aleea Tusnad masinile sunt parcate perpendicular pe axul strazii iar in parcarea de la blocul 1A este rampa de incarcare pentru o firma en gros de fructe si legume. Dube, tiruri, zgomot. O nebunie si un haos. Masinile locatarilor au toate lovituri si zgaraieturi.Poate da primaria o locatie firmei respective pe Valea Tarovei. Politia rutiera nu exista iar primaria probabil ca gireaza astfel de situatii.
  De aceea va rugam sa faceti ordine, Primaria si Politia Rutiera, pentru ca sunteti platiti pentru acest lucru.

 7. cetatean says:

  Andy,problemele de care spui tu ,trebuie sa le rezolve primaria,politia locala si politia rutiera,nu prin hotia cu r….ul de firma de jecmanitori de parcari.

 8. eu says:

  In Sibiu unde toate parcarile sunt asfaltate si platesti in automat , nu alergi dupa unul si altul sa-i dai banii, costa 2ron ziua. In spate la Victoria in pietrisul ala costa 7 ron ziua. Se pare ca lumea bogată sa mutat in Reșița. Bravo țăranului de la primarie

 9. cetatean says:

  Mai bine dau banii aia sau cumpar mancare la o babuta amarata,decat sa le dau r…tii astia;si asa o sa se duca d….lui de unde au venit.PRIMARE ITI PLACE BATAIA ASTA DE JOC,sau nu stii nimic,nu ai nici o vina?

 10. CucuBau says:

  Ce mare lucru, parcare cu plata, voi v-ati obisnuit tot gratis resiteni comozi ce sunteti. I like Resita, pentru ca in sfarsit ma face sa simt ca traiesc, putin cate putin! Astept cu nerbdare taxa pentru ca imi duc gunoiul la ghena nu stiu carei firme si bineinteles taxa de timbru pentru mers pe bicicleta pe pista de biciclete (1 km total). Fain oras, faini conducatori, faini poiticeni, wow chiar e fain tot la Resita…Ps. GUNOAIELOR!

 11. Adrian says:

  Era normal sa piarda Primaria Resita. A facut un abuz. A reziliat unilateral un contract semnat chiat de Primarie.
  Ma tot gandesc, ce a crezutPrimaria ca face daca reziliaza contractul?
  Chiar credea ca va vea castig de cauza ???

 12. Sergio says:

  Atentie insa, primaria nu a pierdut nimic. La rezilierea contractului primaria a spus ca in conformitate cu legislatia in vigoare nu se pot oferii cele 2200 locuri de parcare solicitate ci doar cele 648 locuri de parcare stabilite ca fiind parcari publice cu plata. La vremea respectiva eco bau a refuzat solicitand cele 2200 locuri promise de Nedelea. Asa ca nu este niciun castig in plus fata de ce s-a oferit de la inceput.

 13. Opinia Publica says:

  O hotie de 2 lei..pe modelul Cocos din Bucuresti.Nu investesc absolut nimic, nu garanteaza absolut nimic (ipotetic daca vin mai multe masini intr-o asa zisa parcare, toti platitori evident, si depasesc numarul de locuri marcate…ciner are prioritate?…primul venit?….dar ceilalti fraieri care au platit?)….doar colecteaza. Au prins exact ce au vrut…adica zonele cu aglomeratie mare de masini si acum ciupesc…pe banii si nervii nostri. Intrebare…de cand o firma privata poate acorda amenzi? Din ce stiu eu doar Politia are o asememenea competenta. Politia e organ al statului…..de cand poate fi inchiriata de o societate privata. Mergand in absrud pe idee…poti inchiria toata Politia din Romania si poti initia o lovitura de stat.

 14. Resitean says:

  Fratilor, primaria condusa de dl. Stepanescu nu a sustinut administrarea parcarilor de catre Eco Bau Parc. Nu mai acuzati in necunostinta de cauza. Primaria s-a tot judecat cu societatea respectiva tocmai pentru ca nu a fost de acord cu escrocheria propusa de Eco bau bau astia. Din pacate, instanta a dat castig de cauza Eco baului si acum avem de suferit cu totii. Poate nu merge prea des la apa ulciorul bau bau.

 15. alt resitean says:

  Si cine a dat parcarile la bau-bau,nu tot primaru si primaria????Sau cad s-au dat parcarile primaru era la strans la prune la Rusca?Rusine sa va fie.Eu prupun taxa pe panselute,10 ora de privit.