Primele familii sărace se mută în casele nou-nouțe construite de voluntari la Jupa!

Centrul de Reintegrare Comunitară „Luna” începe să prindă contur la Jupa. După mai multe luni în care a fost nevoie de întocmirea tuturor documentelor, centrul pilot din această zonă, de realizare de locuințe sociale, va fi un punct de reper pentru persoanele care doresc să viseze și să spere că se poate realiza un proiect în folosul celor nevoiași.  

„În perioada 15 august – 15 noiembrie 2015 am planificat să construim 4 case şi sediul administrativ al centrului, ținta urmărită fiind ca, dacă totul merge conform planului și nu întâmpinăm impedimente majore care să împiedice lucrările, în decembrie 2015 să fie mutate primele familii în centru”, ne-a declarat Charles Nzekwe, președintele Asociației Jesus Christ Living Hope Ministry.

jupa case

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Familiile selectate ca beneficiari ai centrului vor fi familii din Caransebeș și împrejurimi care îndeplinesc simultan trei condiții: locuiesc în spații locative neadecvate (fără electricitate și apă, locuințe dezafectate, spații părăsite), manifestă un grad ridicat de determinare pentru a-și schimba viața și au în întreținere mai mulți copii. În această perioadă au fost făcute toate lucrările privind racordul la utilităţi (apă şi electricitate) și au fost pregătite utilajele necesare începerii construcției.

jupa case„Mulțumim în acest sens Primăriei Caransebeș, care sprijină acest proiect prin acordarea terenului pe care se vor construi locuințele. Ne-a impresionat prin dorința sa de a veni în ajutorul acestor oameni și promptitudinea cu care a răspuns pentru rezolvarea problemelor proiectului. Până la 1 octombrie se va turna fundaţia caselor împreună cu echipe de voluntari din România, urmând ca în perioada 1 – 15 octombrie un grup de voluntari din USA să vină pentru a ridica zidurile şi acoperişul şi în ultima etapă, 15 octombrie – 15 noiembrie, să fie realizate instalaţiile termice-sanitare şi electrice şi finisajele interioare de către echipe din România. Mulţumim tuturor voluntarilor şi colaboratorilor care au răspuns nevoilor acestui proiect și îi invităm și pe alții care doresc să susțină acest centru social și în etapa ulterioară, când va fi nevoie de voluntari pentru activitățile cu beneficiarii centrului”, a concluzionat Charles Nzekwe, președintele Asociației Jesus Christ Living Hope Ministry, asociația umanitară care este inițiatoarea acestui proiect susținut de Primăria Caransebeș și TMD Friction.

publicitate si promovare online banner maxagro