Dan Obădău a girat pentru Chebuțiu și jaful de la UCMR?!

Fost membru în Consiliul de Administrație de la UCM Reșița în perioada în care societatea a fost condusă de actualul inculpat Adrian Chebuțiu, Dan Obădău este băgat la înaintare de cel acuzat astăzi că a devalizat uzina!

 

Chebuțiu încearcă disperat să împartă responsabilitatea pentru ruinarea UCMR-ului cu alte persoane care au avut diferite funcții sau care au avut într-un fel sau altul legături, la un moment dat, cu uzina reșițeană. După ce și i-ar fi dorit ca martori în apărarea sa pe Ecaterina Andronescu, Sorin Frunzăverde și soția acestuia, cerere respinsă de DIICOT, cu ocazia audierii sale la DIICOT, Chebuţiu a mai rostit un nume: Dan Obădău. „Adrian Chebuţiu declară că a acceptat propunerea de a prelua funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrație al SC UCMR SA după o discuţie cu directorul Dan Nicolae Obădău din acea perioadă, prin care a condiţionat ca acesta să-l susţină personal pentru continuarea activităţii din uzină, iar printre altele şi prin respectarea contractului de privatizare”, s-a reținut în rechizitoriu. Din probele administrate în cauză s-a constat însă că tocmai inculpatul Chebuţiu a fost cel care a încălcat clauzele contractului de privatizare. Dan Obădău are calitate de martor și va fi audiat în procesul soților Chebuțiu.

Adrian Preda a încercat și el să bage la mijloc pe cineva, doar, doar va scăpa mai ușor. „În ce priveşte scrisoarea de intenţie de vânzare a 99,06 la sută reprezentând toate acţiunile ICE International Consulting Engineering deţinute la Hydro Engineering, inculpatul Coriolan Adrian Preda în declaraţia sa indică ca singur responsabil pentru acest demers pe preşedintele ICE International Consulting Engineering Elveţia, numitul Nicolet Patrick”, mai arată procurorii DIICOT. Numai că, au stabilit anchetatorii, la momentul întocmirii acestei scrisori proprietarii firmei ICE International Consulting Engineering SA, respectiv deţinătorii tuturor acţiunilor acestei firme, erau soţii Chebuţiu, Adrian şi Lăcrimioara.

Comments

 1. Gresit! Stai jos, nota 2! says:

  “Numai că, au stabilit anchetatorii, la momentul (…)”
  Express de Banat – cainele de paza al DIICOT-ului, din nou induce in eroare lumea si se erijeaza in portavocea procurorilor care dezvaluie informatii confidentiale din dosare.
  Pentru cultura generala a autorului acestui articol, procurorii nu stabilesc nimic, eventual ei formuleaza o acuzatie si instanta de judecata stabileste daca este intemeiata sau nu.
  Eu inteleg ca procurorii s-au obisnuit sa compuna o poveste ieftina desprinsa parca din filmele ieftine din anii ’90, iar judecatorii fara coloana sa dea un copy/paste mizerabil dupar echizitoriu, dar macara sa incercam sa pastram aparentele, zic eu, nu? 🙂

 2. Gresit! Stai jos, nota 2! says:

  *rechizitoriu

 3. Chebutiu e de vina !!! says:

  Nicio zi fara Chebutiu! Am zis! :))))))))

 4. aparente says:

  Realitatea e mai trista decat aparentele! Ce a fost UCMR-ul si ce a ajuns de cand i-a preluat carma dl. Chebutiu se vede cu ochiul liber. Degeaba va legati de toate nimicurile. Faptele raman, vorbele trec!