START Diskoteka Festival! Cel mai așteptat festival de muzică disco din Timișoara

po 1000x100px (4)

S-a dat startul celui mai cel mai așteptat festival de muzică din acest sezon din Timișoara, Diskoteka Festival! Mii de oameni au retrăit anii tinereții și au readus la viață atmosfera de altădată a petrecerilor fosforescente.

Încă de la ora 19.00, oamenii s-au adunat pe stadionul Dan Păltinișeanu din Timișoara.  Vremea nu a contat, așa că iubitorii de muzică disco au dansat în ploaie, pe ritmurile artiștilor preferați, care au performat pe scena amplasată în aer liber.

Muzica celor de la Maxx, Herb McCoy, Lian Ross, La Bouche, Sabrina, Jenny de la Ace of Base și a nemuritorilor de la Boney M, a răsunat în tot orașul. No Mercy nu și-a făcut apariția, spre dezamăgirea publicului. Suprizele serii fost: Nick de la N&D și Leo Iorga de la Compact, cântereți români, faimoși încă din anii 90’.

Cu toate că programul trebuia să debuteze cu un moment dedicat în memoria lui Freddie Mercury, acesta a fost înlocuit cu un altul, închinat celebrului Prince. Acesta din urmă, era trecut inițial în programul de duminică.

În pauzele dintre artiști, atmosfera a fost susținută de Geo da Silva.

headerexpress cc

Chiar dacă, inițial, au fost anunțate cinci scene, a existat o singură scenă imensă. O „scenă casetofon”, cu elemente de decor spectaculoase, care trimiteau către atmosfera acelei perioade electrizante.

Una dintre reguli s-a referit la metoda de plată. Pentru cei care au vrut să cumpere diverse alimente de la foodtruck-uri, metoda de plată a fost simplă: bancnotele Diskoteka, ce puteau fi folosite doar în ziua respectivă. De asemenea, cei prezenți la festival nu au avut voie cu umbrelă, ci doar cu pelerină de ploaie

Vârsta nu a contat, asă că publicul venit din toată țara s-a lăsat purtat în timp și au fredonat cele mai celebre hituri ale anilor 80’ și 90’. Pentru unii un timp trăit, pentru alții un timp doar imaginat.