Festivalul DISKOteka se amână

Cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii retro, DISKOteka Festival, se amână pentru toamnă, în perioada 18-20 septembrie 2020.

Ca urmare a crizei la nivel european și mondial generată de virusul COVID-19, festivalul care urma să se desfășoare în perioada 1-3 Mai, în Timișoara a fost amânat din dorința de a veni în întâmpinarea măsurilor de prevenire și transmitere ale acestui virus și având în vedere măsura excepțională, fără precedent, de interzicere a oricăror activități care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane. Decizia a fost adoptată de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul de Situații de Urgentă prin Hotărârea nr.6 din 06.03.2020.

TOATE ABONAMENTELE RĂMÂN VALABILE!!!

Organizatorii anunță că toate cele 18. 426 de abonamente vândute până în prezent rămân valabile pentru luna septembrie, iar cei care doresc să se bucure de acest gen pot achiziționa abonamente în continuare, pe site-ul www.diskoteka.ro sau la punctele fizice de vânzare autorizate, fără modificări de preț.

Lineup-ul fără schimbări

Festivalul își păstrează majoritatea numelor de pe afiș, precum DJ BoBo, care de altfel a și confirmat prezența pentru luna  septembrie, iar artiștii care au alte angajamente pentru noua perioadă, dacă va fi cazul, vor fi înlocuiți cu alte nume sonore.

„Sănătatea și siguranța participanților la DISKOteka Festival este prioritară pentru noi” 

„Am luat în calcul această decizie de la primele semne și am urmărit evoluția noului tip de virus și pe teritoriul României. Anunțul nostru vine după ce autoritățile au interzis manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul de Situații de Urgență, preconizând că în România vârful epidemiei de Coronavirus va fi atins de Paști.

Regretăm această situație care știm că poate crea neplăceri și disconfort însă este un caz care intră sub incidența forței majore sau a cazului fortuit, o situație care nu a putut fi prevăzută și asupra căreia, noi, ca organizatori, nu avem niciun control. Dorim să-i mulțumim pe această cale lui DJ BoBo care este la curent cu ceea ce se întâmplă la nivel mondial, a înțeles această situație și este alături de noi precum și celorlalți artiști care au reconfirmat prezența la Discoteka Festival în perioada 18-20 septembrie.”, au declarat oficial, reprezentanții festivalului.