Sprijin din partea Primăriei Timișoara pentru SAJ Timiș. „Suntem și într-o situație în care ambulanțele abia mai reușesc să facă față”

În Timișoara se fac pregătiri pentru cele mai dificile scenarii care ar putea apărea din cauza pandemiei. Se ia în calcul varianta în care SAJ Timiș nu mai poate face față solicitărilor, iar în acest caz vor fi puse la dispoziție microbuze ale Societăți de Transport Public din orașul de pe Bega.

„Suntem și într-o situație în care ambulanțele abia mai reușesc să facă față. Asta este motivul pentru care încercăm să găsim mașini de la societățile comerciale aflate în subordinea primăriei, pe care să le putem pune la dispoziție Serviciului de Ambulanță pentru recoltarea de probe la domiciliu, să nu folosească ambulanțe pentru asta. Pregătim deja microbuze din partea STPT-ului pe care le vom putea folosi la un moment dat în cazul în care ajungem într-o situație în care ambulanțele nu mai fac față să aducă pacienții la triaj la Spitalul «Victor Babeș» pentru recoltarea probelor, acolo unde am pus containere. Dacă se întâmplă asta avem deja pregătite microbuze de la STPT pentru a transporta pacienții acolo.”, a spus Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Locurile din secțiile de terapie intensivă, insuficiente: „Mor oameni în Timișoara pentru că nu avem paturi libere la ATI”