Zonă de triaj la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Șase containere au fost instalate

untitled design set 970x90 px

Șase construcții modulare, din fondul de rezervă de stat, au ajuns, în cursul zilei de luni, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Acestea vor fi folosite pentru organizarea unei zone de triere a bolnavilor care dezvoltă o formă severă de coronavirus.

Ajutorul umanitar a fost solicitat săptămâna trecută de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. S-a cerut distribuirea construcțiilor modulare de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în contextul epidemiologic generat de noul coronavirus. Containerele sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar unul dintre ele este conectat la rețeaua de apă și canal a unității sanitare. Fiecare container este prevăzut cu un pat.

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu directorul spitalului și cu primarul Timișoarei Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce șase containere din rezerva de stat pentru Spitalul Victor Babeș. Până acum, triajul se făcea în corturi puse la dispoziție de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timișoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineața iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, a spus prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

Zona de triaj va fi organizată din șase module de înregistrare, testare, analiză și triaj.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Acest ansamblu modular va funcționa ca punct unic de triaj în județul Timiș pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, ei fiind deserviți atât de medicii rezidenți din diferite specialități, cât și de studenții de la Medicină. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de așteptare pentru pacienți, în două dintre containere se va efectua consultul clinic și se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj și ancheta epidemiologică pentru depistarea contacților”, a spus prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase.

Primii pacienți vor putea fi consultați în cursul acestei seri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/